Υπό αστυνομική προστασία ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα

Το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύτηκε στη Νέα Σμύρνη απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στην Ελληνική Αστυνομία, που έδωσε διακριτικό “παρών” στην τελετή, ύστερα από αίτημα του ζευγαριού που δεχόταν απειλές.

Αυτό γιατί το ζευγάρι δεχόταν απειλείες μετά την αναγγελία του γάμου, έτσι ζήτησαν την διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, όπερ και εγένετο. Μάλιστα, το ”ευχαριστώ” δημοσιοποίησε ο επίσημος λογαριασμός της ΕΛ.ΑΣ στο twitter

«Ο γάμος ήταν ο πρώτος γάμος μεταξύ δύο ανδρών στην Ελλάδα. Και επειδή είχαμε δεχθεί απειλές για τη σωματική μας ακεραιότητα, απευθυνθήκαμε σε εσάς. Πραγματικά βρήκαμε ενθάρρυνση, στήριξη και προστασία, αλλά κυρίως ο γάμος μας που έγινε με την παρουσία των τριών ανήλικων παιδιών μας ήταν απαλλαγμένος από φόβο και άγχος όπως πρέπει να είναι στους ελεύθερους ανθρώπους».

«Ειλικρινείς και από καρδιάς ευχαριστίες στον Διοικητή του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής καθώς και στους έμπειρους και ευγενικούς αστυνομικούς που μας κάλυψαν σε όλη την τελετή και μετά από αυτή» αναφέρει το ζευγάρι στην επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι η αγγελία είχε δημοσιευτεί στις 16 Φεβρουαρίου στην εφημερίδα “Τα Νέα”. Μιλώντας στην ΕΡΤ,  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τους πολιτικούς γάμους τόνισε ότι το ζευγάρι είναι σύντροφοι 20 χρόνια και έχουν και τρία παιδιά, ενώ είναι δημότες Νέας Σμύρνης. «Ενός δήμου που είναι πάντα στην αιχμή της πρωτοπορίας και υποδέχεται πάντα πρώτη τις θετικές κοινωνικές αλλαγές», υπογράμμισε ο Κώστας Αναγνωστόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα νομικά δικαιώματα που απορρέουν από μια τέτοια πράξη που τελείται στον δήμο μας, δηλαδή ο πολιτικός γάμος και είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία χωρίς καμία παρέκκλιση».

«Κανένας δεν προφασίστηκε κάτι ή ήθελε να υπεκφύγει από το να τελέσει αυτή την τελετή. Ίσα – ίσα που όλοι έδειξαν ενδιαφέρον και το αγκάλιασαν με ευαισθησία» τόνισε και επισήμανε πως «επιτέλους αποκτά και νομική υπόσταση η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων που είναι μια μακροχρόνια σύνδεση. Και επιτέλους απέναντι στο Σύνταγμα όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι, σε σχέση με το ζήτημα του γάμου».