Βουλή
Η Βουλή έγινε ξανά χώρος ρουσφετιών, αν και με παρέμβαση του πρωθυπουργού οι διαδικασίες πάγωσαν

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, προκειμένου να «παγώσουν» όλες οι διαδικασίες μετατάξεων, προκάλεσαν οι αντιδράσεις γύρω από μαζικές τακτοποιήσεις παιδιών, πρώην συζύγων, ημετέρων και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής, παγώνουν οι εκκρεμείς αιτήσεις μετατάξεων στη Βουλή, στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Ο Νίκος Βούτσης έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε χθες το απόγευμα με τον πρωθυπουργό και ελήφθη η απόφαση να ανασταλεί η διαδικασία της κινητικότητας για τις αιτήσεις που δεν έχει εκδοθεί ακόμη ΦΕΚ. Φωτογράφησε εξάλλου εκείνους που ενώ “παρέδωσαν ένα απολύτως πελατειακό σύστημα”, σήμερα πρωταγωνιστούν στα επεισόδια ανθρωποφαγίας, μέσω δημοσιευμάτων, για το θέμα των μετατάξεων και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

“Η διαδικασία είναι απολύτως νόμιμη, σύμφωνα με τον ν. 4044/2016, το νόμο της κινητικότητας. Η Βουλή μπήκε από τον περασμένο Φεβρουάριο στη διαδικασία της κινητικότητας, μετά μάλιστα από πρόταση στελέχους της Βουλής που δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφερε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε ότι καθώς επί σειρά ετών υπήρχαν αποσπασμένοι στη Βουλή από άλλες υπηρεσίες, τέθηκε υπόψη τους ότι το Kοινοβούλιο εναρμονίζεται με την κινητικότητα, για να δηλώσουν, σύμφωνα με τον νόμο, που θέλουν να εργαστούν. Ακολούθησε αλληλογραφία με τα Υπουργεία η οποία κράτησε μήνες.

Τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν να εκδίδονται τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας και ήδη για 32 υπαλλήλους έχει εκδοθεί ΦΕΚ στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Στις μετατάξεις που εκκρεμούν στο πλαίσιο της κινητικότητας, σημειώνεται, είναι και η θυγατέρα της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, τη δήλωση της οποίας για τις συνθήκες μετάταξης της κόρης της, δεν θέλησε να σχολιάσει ο Νίκος Βούτσης, λέγοντας ότι “ο καθένας έχει την ευθύνη όσων δηλώνει”.

Στο πρώτο «κύμα» των μετατάξεων -αυτών που ολοκληρώθηκαν- περιλαμβάνεται και η πρώην σύζυγος του κ.Βούτση.

«Η πρώην σύζυγός μου είναι εδώ από το 2007, πριν εκλεγώ βουλευτής. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι» ανέφερε ο κ. Βούτσης εμφανώς εκνευρισμένος για τα σχετικά δημοσιεύματα.

ο Νίκος Βούτσης και η Τασία Χριστοδουλοπούλου

Οι τακτοποιήσεις

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των μετατάξεων εντοπίστηκαν των πρώην συζύγου του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, κόρης της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, διευθύντριας του γραφείου του πρώην υφυπουργού Παιδείας με τους ΑΝΕΛ, Κώστα Ζουράρι, ειδικής συμβούλου του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, προϊσταμένης της Επιτροπής της Βουλής για το Πόθεν Έσχες.

Πριν από την παρέμβαση του πρωθυπουργού, έγινε γνωστό ότι κόρες της Βασιλικής Τσακανίκα (διευθύντρια του γραμματέα της Βουλής) και της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Πανταλού, παραιτήθηκαν με επιστολές τους προς την ηγεσία του Ιδρύματος της Βουλής. πως έγινε γνωστό, και οι δύο υπέβαλαν παραίτηση για λόγους ευθιξίας.

Φταίνε… οι γνωριμίες

Την αξιοποίηση του νόμου αλλά και των… γνωριμιών επικαλέστηκε η Τασία Χριστοδουλοπούλου για να απαντήσει για τη μετάταξη της κόρης της από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στη Βουλή.

Στην ερώτηση αν υπάρχει ηθικό ζήτημα απάντησε «προφανώς με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις κ.λπ.

Δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή βγήκε και φώναζε «έλα εδώ». Δεν επιβαρύνει το Δημόσιο ούτε με μία δραχμή, διότι ήδη πληρωνόταν από το Δημόσιο και άρα δεν υπάρχει θέμα αυτού που λέγεται συνήθως ότι επιβαρύνετε παραμονές των εκλογών το Δημόσιο με προσλήψεις».