Βουλή: Συνεχίζεται η κόντρα για τις βίλες και τις παραθεριστικές κατοικίες
Συνεχίστηκε και χθες η κόντρα στη Βουλή

«Επιλέξατε ένα άθλιο τέλος και μια αθλιότητα χωρίς τέλος».

Με αυτή την παράφραση δόθηκε από τον Χάρη Μαμουλάκη η συνέχεια της κόντρας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή, με πρωταγωνιστές τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Σωκράτη Φάμελλο και σε ρόλο … γκεστ σταρ τον Χάρη Θεοχάρη.

Η συνέχεια στην κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας δόθηκε όταν ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως η κυβέρνηση πολιτεύεται με τοξικότητα και μικροπολιτική, με σκοπό να αποφύγει τις ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπτη.

«Ο κ. Γεωργιάδης έφτασε στο σημείο να γράψει ότι εγώ και ο κ. Μαμουλάκης είμαστε βουτηγμένοι στη λάσπη και στη παρανομία. Είναι ένας αχαρακτήριστος υπουργός» τόνισε χαρακτηρισιτκά.

Άμεση ήταν η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος είπε τα εξής:

«Εγώ αυτό που είπα είναι ότι ο κ. Μαμουλάκης, απολύτως νόμιμα, έκανε αίτηση και μπήκε σε πρόγραμμα leader, καλά έκανε, και πήρε 300.000 ευρώ νομιμότατα.

Ό,τι δηλαδή δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε τον Πολάκη να υβρίζει τον Μαραβέγια και να τον διασύρει.

Ή είναι απαράδεκτο να παίρνεις οποιαδήποτε κρατική χορήγηση ή με θάρρος πρέπει να πείτε ότι κάνατε λάθος. Η σιωπή σας στην επίθεση κατά του κ. Μαραβέγια είναι απολύτως ηθικά επιλήψιμη. Δεν έχω πρόβλημα προσωπικά, αν με προκαλέσετε, να συμμετάσχω σε αυτό αλλά προτιμώ να έχουμε ένα πολιτισμένο, καλόπιστο πολιτικό διάλογο και όχι το ύφος του κ. Φάμελλου».

Στο σημείο αυτό τοποθετήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ  να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου διότι «γελοιοποιείται».

Τον λόγο πήρε ο Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος ωστόσο έκανε επίθεση εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη.

«Ο κ. Παπαθανάσης καταδικάστηκε για καταδολίευση» τόνισε ο κ. Μαμουλάκης και πρόσθεσε:

«Έπρεπε όμως να αλλάξει η ατζέντα πάση θυσία για να μας σπιλώσετε. Αφού θέλετε τον πόλεμο θα τον έχετε μέχρι τελικής πτώσεως».

Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την πλευρά του μίλησε από το βήμα της Βουλής κατηγορώντας τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι είναι εκείνος που καλλιεργεί το τοξικό κλίμα.

«Δεν θα πάτε καλά στις εκλογές» δήλωσε προσθέτοντας:

«Το βασικό λάθος του πρωθυπουργού σας, που έκανε μία μέρα μετά τη μεγάλη τραγωδία, είναι να ρίξει τις ευθύνες στο σταθμάρχη. Δεν μπορεί να φταίει ένας μόνο άνθρωπος σε ένα τόσο σοβαρό δυστύχημα.

Ήταν όμως τόσο μακριά από το αίσθημα του ελληνικού λαού και αυτό θα το πληρώσει. Διότι δεν είναι δίκαιο να σηκώσει στην πλάτη του όλες τις ευθύνες ένας άνθρωπος για αυτή τη τραγωδία και να μην αναλαμβάνει η κυβέρνηση την ευθύνη και το κράτος να μη λέει “συγνώμη”.

Αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός σας εκείνο το βράδυ, να πει ότι φταίει ο σταθμάρχης, φορτώνοντας τις ευθύνες σε έναν μόνο άνθρωπο, θα το πληρώσει στις εκλογές. Θα το κουβαλάτε σε όλη την προεκλογική περίοδο αλλά και μετά τις εκλογές».

Ο κ. Γεωργιάδης, από την πλευρά του, σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την ευθύνη που του αναλογεί, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όχι για όσα συνέβησαν στο Μάτι.

«Εμείς είπαμε πρώτοι ότι φταίμε και εμείς και αναλάβαμε το μερίδιο ευθυνών που μας αναλογεί. Η μόνο κυβέρνηση που είπε “δεν φταίμε” είστε εσείς. Κόντρα στο κοινό λαϊκό αίσθημα λέτε ότι είστε άσπιλοι και αμόλυντοι. Το βράδυ των εκλογών θα κάνουμε το ταμείο», επισήμανε.

Μάλιστα, κάλυψε εκ νέου τον κ. Παπαθανάση υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό γιατί πέρασε το 50% του σπιτιού του με γονική παροχή στα παιδιά του «και να μην σας ενοχλεί που ο κ. Ραγκούσης κάνει μία βιλάρα και βγάζει ένα σκασμό λεφτά. Αυτό είναι υποκρισία.

Μην το παίζετε ηθικοί κήνσορες. Δεν έχετε το πλεονέκτημα για να μας κρίνετε. Αποφασίστε αν θα συνεχίσουμε με πολιτισμένο πολιτικό λόγο ή στο δρόμο του Πολάκη και του “Documento” μεταβάλλοντας την πολιτική σας γραμμή όπως βολεύει».