Βελόπουλος: Όλα γίνονται για να μην μαθαίνουμε την αλήθεια

Το βράδυ της Πέμπτης, η εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» με τον Νίκο Χατζηνικολάου επικεντρώθηκε στις Ευρωεκλογές.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στη συζήτηση των τελευταίων ημερών σχετικά με το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σημείωσε ότι η συζήτηση αυτή «πιστεύω ότι διώχνει τον κόσμο, γιατί ο κόσμος δεν πιστεύει ότι τα πόθεν έσχες είναι πραγματικά».

«Τα πόθεν έσχες των πολιτικών, δυστυχώς για τους πολιτικούς, ουδέποτε ήταν πραγματικά. Είναι πόσα έχεις, όχι που τα βρήκες. Αν πραγματικά, λοιπόν, θέλουμε ο ελληνικός λαός να μας πιστέψει δεν πρέπει να λέει ο πρωθυπουργός ψέματα ότι γνωρίζουμε το πόθεν έσχες του γιατί κανείς δεν γνωρίζει το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού. Έχουμε δύο χρόνια χωρίς πόθεν έσχες, όπως επίσης, πρέπει κάποια στιγμή να μπουν ορκωτοί λογιστές σε όλα τα κόμματα και να ελέγξουν τα οικονομικά των κομμάτων, τα δάνειά τους, τι χρωστάνε, τι δεν χρωστάνε και τους αρχηγούς, τους βουλευτές και τους υπουργούς. Εγώ το πρότεινα στη Βουλή επισήμως, με ειδική πρόταση. Αρνήθηκαν όλοι. Άρα, λοιπόν, το τι είναι σωστό και τι λάθος το ξέρει ο κόσμος», σημείωσε ο κ. Βελόπουλος.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «βλέποντας τον κύριο Κασσελάκη και τον κύριο Μητσοτάκη να αντιδικούν για ένα θέμα στο οποίο και οι δύο είναι εκτεθειμένοι. Και λέω εκτεθειμένοι γιατί ο νόμος του 2003, ο νόμος 3213 υποχρέωνε όλους τους υπουργούς, βουλευτές, όλους τους πολιτικούς δηλαδή σε υποπαράγραφο «ν», να δηλώνουν το σύνολο των μετρητών που δεν συμπεριλαμβάνονται στην περίπτωση, εφόσον το συνολικό ποσό υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ. Δηλαδή λέει ο νόμος του 2003 ότι αν τα λεφτά σου είναι 30.000 και πάνω να ξέρει ο κόσμος, η υπηρεσία, που είναι. Τον αλλάζει, λοιπόν, η ΝΔ στις 28 Φεβρουαρίου 2023 – συμπτωματικά δηλαδή ο πρωθυπουργός – και αυτή η παράγραφος φεύγει. Δηλαδή μπορεί κάποιος πολιτικός να είχε 800 χιλιάρικα στο σπίτι του και να πει ότι αυτά είναι “πλυμένα”, “καθαρά”. Αυτό λέγεται “πλυντήριο βρώμικου χρήματος”. Εγώ το κατήγγειλα τότε. Κανείς δεν με άκουσε και τα βρήκαμε μπροστά μας. Και ρωτώ: γιατί η Νέα Δημοκρατία άλλαξε τον νόμο που αφορά το πόθεν έσχες για τη ρευστότητα του κάθε πολιτικού και ουσιαστικά ξεπλένουν μαύρο χρήμα πολιτικοί; Αυτό λέει ο νόμος: ότι εγώ μπορούσα να έχω 500.000 ευρώ στο σπίτι μου και να μην τα έχω δηλωμένα. Και να δηλώσω μετά ότι τα είχα νόμιμα. Τα νομιμοποιώ εκ της πλαγίας οδού».
Ερωτηθείς για το αν αυτή η αλλαγή ισχύει για όλους τους πολιτικούς ή μόνο για όσους είναι υπόχρεοι πόθεν έσχες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε: «Για όλους ισχύει, για όσους είναι υπόχρεοι να κάνουν πόθεν έσχες. Αλλά η κυβέρνηση νομοθετεί. Όχι οι δικαστές, ούτε οι δημοσιογράφοι. Η κυβέρνηση νομοθετεί. Ο κύριος πρωθυπουργός 30 Δεκεμβρίου του 2022 ξαφνικά αγόρασε ένα σπίτι στα Ζαγοροχώρια. Δεν μας λέει από που το αγόρασε, αν το αγόρασε με μετρητά. Γιατί δεν δίνει τις τραπεζικές του καταθέσεις; Είπε όμως και το εξής: το πόθεν έσχες μου το ξέρουν όλοι οι Έλληνες. Μα έχουμε δύο χρόνια να καταθέσουμε πόθεν έσχες. Που να το ξέρουμε; Δεν το ξέρουμε. Γι’ αυτό σας λέω ότι οι μισές αλήθειες καμιά φορά εκθέτουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Αυτό είναι ψέμα που λέει ο κύριος πρωθυπουργός και υπάρχουν και άλλα περίεργα σε αυτή την ιστορία».

«Εμένα το 2023 με έλεγξε η Αρχή για το δημόσιο χρήμα. Δεν κυβερνάτε εσείς. Δεν νομοθετείτε εσείς. Δεν κάνετε τις πλατφόρμες εσείς. Δεν είστε υπεύθυνος εσείς, ούτε εγώ. Είναι η κυβέρνηση. Άρα, λοιπόν, δύο χρόνια που καθυστερεί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του ποιος φταίει; Ο Λιβάνιος; Ο Πιερρακάκης; και γιατί πάλι δώσανε παρατάσεις και ξαναδίνουν παρατάσεις; Κάτι θέλουν να κρύψουν ο πρωθυπουργός και η παρέα του. Θα το βρει η Ελληνική Λύση. Θα το βρει γιατί αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά πράγματα και διώχνουν τον κόσμο από την πολιτική. Και επιμένω σε αυτό γιατί θέλω διαύγεια. Θέλω πραγματικά να είμαστε καθαροί μεταξύ μας. Δεν πάει άλλο αυτή η ιστορία. Να ακούς τον έναν… Δεν θέλω να μιλήσω με τον τρόπο που μιλάνε και οι δυο. Πολιτικό απατεώνα λέει ο Μητσοτάκης τον Κασσελάκη και το αντίστροφο. Και οι δυο έχουν διάτρητο πόθεν έσχες. Αν υπήρχε ανεξάρτητη δικαιοσύνη και οι δυο έπρεπε να πάνε τώρα στον εισαγγελέα είτε να απολογηθούν, είτε να αποδείξουν ότι τα λεφτά που λένε ότι έχουν και οι εταιρείες είναι νόμιμες», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε, δε, ότι «εμένα με ενδιαφέρει τέλη του 2022 που αγόρασε το ακίνητο και το 2023 που έγινε ο νόμος, γιατί τον έκανε τον νόμο; Αυτό με ενδιαφέρει. Δεν είναι προσωπικό το θέμα, αλλά δεν μπορεί να καταγγέλλεις τον αντίπαλό σου όταν κι εσύ έχεις τρωτά στο πόθεν έσχες σου. Και είναι κακουργήματα».

«Όλα τυχαία συμπτωματικά κι όλα γίνονται σχεδιασμένα για να μην μαθαίνουμε ποτέ την αλήθεια», κατέληξε.