Ο Αλέξης Τσίπρας στο KONTRA
Ο Αλέξης Τσίπρας στο KONTRA

Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα των «απατηλών» προεκλογικών του υποσχέσεων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤRA.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «απάτη» από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού και διερωτήθηκε « πώς θα μπορέσει να τη δικαιολογήσει» μετεκλογικά, τονίζοντας ότι ενώ υποστήριζε πως όλες οι εξαγγελίες είναι κοστολογημένες γιατί περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας, « αποδεικνύεται ότι δεν έχουν καταθέσει τίποτα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Επισήμανε, δε, ότι ο κ. Σκυλακάκης αποκάλυψε αυτήν την «απάτη» γιατί παραδέχθηκε δημόσια ότι οι εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη δεν περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο και σχολίασε πως αν έλεγε «ψέματα θα είχε αποπεμφθεί όπως οι άλλοι τρεις υποψήφιοι της ΝΔ».

Ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές και κατά του «μιντιακού συστήματος», καθώς όπως είπε, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει κάτι τέτοιο, δηλαδή δεν είχε εντάξει τις εξαγγελίες του στις «δεσμεύσεις με τους εταίρους», θα «ξεκινούσαν με αυτήν την είδηση», αλλά «τώρα δεν υπάρχει πουθενά».

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σύντομα μπροστά στις «απατηλές του υποσχέσεις».

Συγκεκριμένα για το ΕΣΥ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε πως η ΝΔ έχει μια « εξαιρετική επικοινωνιακή πολιτική» που όμως είναι «φούσκα» και πως η πραγματικότητα είναι πως το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση «πλήρους διάλυσης».

Όσον αφορά το θέμα της Ροδόπης, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε για ακόμα μία φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προσπάθησε «με ερασιτεχνικό τρόπο να στήσει μια άθλια παγίδευση» εναντίον του και σχολίασε πως αυτό δείχνει την  ανευθυνότητά» του στη «διαχείριση κρίσιμων εθνικών θεμάτων», καθώς «καμία κυβέρνηση δεν έχει παίξει τόσο χυδαία με ένα ευαίσθητο θέμα».

Συνεχίζοντας στα θέματα που άπτονται της επερχόμενης κάλπης, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως τον «τρομάζει» η επιδίωξη του Κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει την Ελλάδα σε δημοκρατία «τύπου Ουγγαρίας» αφού θέλει, όπως σχολίασε να είναι «ανεξέλεγκτος ηγεμόνας» μετά κι από αυτές τις εκλογές.

Όσον αφορά το θέμα του φράχτη ξεκαθάρισε ότι το «πρόβλημα δεν είναι ο φράκτης αυτός καθ’ εαυτός» αλλά ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να τον μετατρέψει σε «εθνικό σύμβολο» και ότι δημιουργεί την «ψευδαίσθηση ότι ένα τόσο «σύνθετο» ζήτημα όπως το μεταναστευτικό/ προσφυγικό «λύνεται με φράχτες».

«Η Πλεύση Ελευθερίας  προωθήθηκε με την ευγενική χορηγία του Μ. Μαξίμου»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή για την ανατροπή του αποτελέσματος, «να μη δημιουργηθεί η αίσθηση μιας ανεξέλεγκτης, ασύδοτης, καθεστωτικής εξουσίας». Κάλεσε τους πολίτες «να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό δεν θα επιτευχθεί αν ένα κόμμα πάει απ’ το 7% στο 8% ή με το αν κάποια κόμματα που δημιουργήθηκαν με την ευγενική χορηγία του Μαξίμου πάνε από το 2,5% στο 3% και κάτι, κόμματα που βρήκαν τρομακτική μιντιακή στήριξη όλο το προηγούμενο διάστημα».

Ερωτηθείς για τις εσωτερικές αλλαγές που έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πρώτες κάλπες σε πρόσωπα, είπε μεταξύ άλλων ότι αυτό που θα δώσει ο λαός στον ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιουνίου «θα το αξιολογήσουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά».

«Αλλά ναι ήταν μήνυμα της κάλπης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε και πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές που έχουν να κάνουν όχι τόσο στο ποιες είναι οι θέσεις του και τι λέει αλλά πώς το επικοινωνεί στους πολίτες. Θέλει να προχωρήσουμε μπροστά με ενότητα και ένα σχέδιο σημαντικών αλλαγών που θα διαμορφώσει μια νέου τύπου επικοινωνία με τον πολίτη γιατί πρέπει να παίρνεις τα μηνύματα από την κοινωνία» όνισε.

Συνεχίζοντας την απάντηση του, πρόσθεσε ότι «εμείς θα είμαστε απέναντι στη Δεξιά και τις πολιτικές της και θα είμαστε εδώ ώστε σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να γίνει κυβέρνηση, γιατί απέναντι στη δεξιά πάντα πρέπει να υπάρχει ένα αντίπαλο δέος που να δίνει μια άλλη προοπτική για τον τόπο και η προοδευτική παράταξη θα κυβερνήσει τη χώρα σύντομα». «Θα συμβάλω σε αυτή την προσπάθεια.

Δεν με αφορά προσωπικά αυτό, είναι ένας στόχος που τον έχουμε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τον έχουμε όλοι οι σοβαροί προοδευτικοί δημοκρατικοί πολίτες που δεν τους ενδιαφέρει κάτι προσωπικά, τους ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας», πρόσθεσε. «Άρα λοιπόν αυτές τις προϋποθέσεις κι αυτές τις διεργασίες θα κοιτάξουμε, πρώτα απ’ όλα στη μάχη μέχρι την Κυριακή- γιατί πρέπει να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ όσο περισσότερο ενισχυμένος είναι δυνατόν να βγει, πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να ανατρέψουμε το δυσμενές αποτέλεσμα της 21ης Μάη, είναι μια άλλη εκλογική αναμέτρηση, τίποτα δεν έχει τελειώσει οριστικά.