Ανείπωτη τραγωδία για την οικογένεια του 73χρονου ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο γραφείο του στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα μετά από ώρες αναζήτησης.
Η είδηση του θανάτου του έχει βυθίσει στο πένθος τις δύο δίδυμες κόρες του, οι οποίες καλούνται τώρα να διαχειριστούν μια νέα, σκληρή πραγματικότητα, έχοντας χάσει πρόσφατα και τη γιαγιά τους.
Τον 73χρονο εντόπισαν οι κόρες του, οι οποίες τον αναζητούσαν για αρκετές ώρες. Η αγωνία τους ξεκίνησε όταν ο πατέρας τους δεν απαντούσε στις συνεχείς τηλεφωνικές τους κλήσεις. Όσο περνούσε η ώρα, η ανησυχία μετατρεπόταν σε φόβο.
Οι δύο αδελφές αποφάσισαν να μεταβούν στο γραφείο του, ελπίζοντας πως κάτι είχε συμβεί που εξηγούσε τη σιωπή του.
Έφτασαν στο κτίριο και χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι, όμως κανείς δεν άνοιγε. Τις φωνές τους άκουσε ένοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος ειδοποίησε τον θυρωρό. Λίγα λεπτά αργότερα αποκαλύφθηκε η τραγική αλήθεια, με τις δύο ανήλικες να έρχονται αντιμέτωπες με το αποτρόπαιο θέαμα.
Στο γραφείο του εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας και με τον αδελφό του θύματος να καταφθάνει συγκλονισμένος, αφού τον αναζητούσε εναγωνίως από το μεσημέρι της Τρίτης (21/7) χωρίς αποτέλεσμα.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τον χώρο ενώ στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ ξεκίνησαν την συλλογή στοιχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές δεν διαπιστώθηκαν εμφανή ίχνη παραβίασης στην είσοδο του γραφείου του 73χρονου.η σορός εντοπίστηκε γυμνή, σε εμβρυακή στάση, ενώ στον χώρο υπήρχαν ίχνη αίματος και τα ρούχα του ήταν σκορπισμένα.
Τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος με τους αστυνομικούς να εξετάζουν όλα τα σενάρια για το πως έχασε την ζωή του ο 73χρονος δικηγόρος.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο 73χρονος ήταν για αρκετές ώρες νεκρός, ενώ απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου αναμένεται να δώσει η νεκροψία-νεκροτομή.
Φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε τραύματα που να παραπέμπουν σε χρήση μαχαιριού ή πυροβόλου όπλου. Αντίθετα, οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο δικηγόρος δέχθηκε σφοδρή επίθεση με γροθιές και κλωτσιές, κυρίως στο κεφάλι, από όπου προκλήθηκε και η αιμορραγία.
Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο άτυχος άνδρας να χτυπήθηκε ακόμη και πάνω σε έπιπλα που βρίσκονταν στον χώρο.
Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου παραμένουν υπό διερεύνηση, με τις αρμόδιες Αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.
