Τούρκος ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές και σχολιάζει: «Δεν θα πηγαίνει κανείς στην Τουρκία»

Τούρκος πολίτης που μένει στο Βέλγιο, αποφάσισε μετά από 20 χρόνια διακοπές να δοκιμάσει την Ελλάδα και έβγαλε πόρισμα που δεν θα αρέσει στα τουρκικά ΜΜΕ όταν το ανακαλύψουν, ειδικά την ώρα που τοπικές μαρτυρίες από Αλικαρνασσό και Κρήνη κάνουν λόγο για κλειστά νυχτερινά μαγαζιά, ακυρώσεις συναυλιών και απολύσεις εποχικών υπαλλήλων.

Με την αίτηση για βίζα κατά την άφιξη που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι Τούρκοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν διακοπές 1 εβδομάδας στα ελληνικά νησιά πληρώνοντας μόνο 60 ευρώ για την είσοδο. Ο συγκεκριμένος όμως αφής στιγμής ήρθε από το Βέλγιο δεν χρειάστηκε βίζα.

Μιλώντας σε ρεπόρτερ γνωστής εφημερίδας, σε δρόμο της Τουρκίας, ο εν λόγω άνδρας δήλωσε ότι είχαν κάνει διακοπές στην Ελλάδα, δίπλα στη θάλασσα και πλήρωσαν μόνο 20.000 τουρκικές λίρες, ήτοι περίπου 650 ευρώ. Σχολίασε δε ότι για τις ίδιες διακοπές στην Τουρκία θα του ζητούσαν 146.000 λίρες, δηλαδή περίπου 4.300 ευρώ!


Λόγω του πληθωριστικού περιβάλλοντος στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια, καθώς και της υπερβολικής αύξησης τιμών που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις σε παραθεριστικά θέρετρα, ακόμη και οι διακοπές για λίγες μέρες έχουν γίνει πλέον έξοδα πολυτελείας για πολίτες και τουρίστες και αυτό έχει αρχίσει πλέον και σχολιάζεται σε πολλά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, καθώς δεν λείπουν οι μαρτυρίες απλών ανθρώπων, αλλά και πιο γνωστών, οι οποίοι μιλούν για το φτηνό και καλό φαγητό της Ελλάδας, αλλά και τις παραλίες της.

Ο συγκεκριμένος τουρίστας είπε ότι οι διακοπές που έκανε στην Ελλάδα ήταν all inclusive και έμεινε στη χώρα μας για τέσσερις νύχτες, σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο.

Παράλληλα είπε ότι άνθρωποι από το φιλικό του περιβάλλον δεν πήγαν στην Τουρκία φέτος για διακοπές επειδή είναι ακριβή.