Το ΠΑΣΟΚ γιόρτασε τα 49 του χρόνια

Τα 49 χρόνια από την ίδρυση του γιόρτασε χθες το ΠΑΣΟΚ, με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου να εκδίδει ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση σχεδόν μισού αιώνα ζωής του Κινήματος.

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει τα 49 του χρόνια, σε μία χρονιά με πολυεπίπεδες δοκιμασίες για τη χώρα και τους θεσμούς της» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος όπου και προστίθεται:

«Μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, η απαίτηση για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό πλαίσιο διακυβέρνησης και για καινοτόμες πολιτικές, που εγγυώνται τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και ένα διαφορετικό πρότυπο ευημερίας με κοινωνική συνοχή, αποτελεί αναγκαία συνθήκη πραγματικής πολιτικής αλλαγής σ’ ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου.

Το οφείλουμε στη νέα γενιά. Την κινητήριο δύναμη που θα εξελίξει και θα εκσυγχρονίσει τη χώρα. Σ ‘ αυτή τη γενιά, η οποία καλείται να αντεπεξέλθει και να δημιουργήσει μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Οι αυταρχικές δυνάμεις πολλαπλασιάζονται, τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται, η κλιματική κρίση συνιστά μείζονα απειλή και οι οικονομικές ανισότητες γιγαντώνονται.

Οφείλουμε να στηρίξουμε αυτη τη γενιά, μέσω μιας προσεκτικά σχεδιασμένης – στοχευμένης πολιτικής, που θα της παράσχει τα απαραίτητα εφόδια και κίνητρα για την πραγμάτωση των ονείρων και των στόχων της.

Οδηγός του κινήματός μας υπήρξαν πάντοτε οι αξίες της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η προσήλωση στις αρχές της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Αυτό ορίζει το ήθος της πολιτικής μας και αποτελεί τη βάση της ενότητάς μας.

49 χρόνια μετά, επιβάλλεται να θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία ποτέ δεν είναι ασφαλής και δεδομένη. Είναι θέμα μόνιμου αγώνα, όπως έλεγε και ο μεγάλος απών, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Οι ρίζες του Κινήματός μας πηγαίνουν πολύ πίσω στο χρόνο. Συνδέονται με την εδραίωση της σύγχρονης Ελλάδας. Το ΠΑΣΟΚ, με τη συνεπή εθνική στάση και την παραγωγική του πολιτική, αποτέλεσε και θα αποτελεί μόνιμο προασπιστή της εθνικής υπερηφάνειας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και τη Δημοκρατία. Και αυτό δεν το ξεχνάμε ποτέ».