ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ Αιχμηρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ στο Documento

Την ώρα που συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη δράση της σπείρας που εκβίαζε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, έγινε γνωστό πως δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ, εμπλέκονται στην υπόθεση των χρηματισμών.
Πρόκειται για δύο υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι και οι δύο κατηγορούνται για «δωροληψία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος». Τα δύο αυτά άτομα δεν περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες.

Παράλληλα, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ μόλις έγινε γνωστό πως δύο μέλη του κόμματος εμπλέκονται στη σπείρα που εκβίαζε μαγαζάτορες ανέστειλε την κομματική τους ιδιότητα.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ
«​Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια του εγγράφου που απεστάλη σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής».

Στο κύκλωμα που ήταν μέλη υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων, δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, φέρονται να εκβίαζαν συστηματικά καταστηματάρχες για να τους δίνουν ποσά.

Συγκεκριμένα, η μία εκ των συλληφθέντων είχε συγκροτήσει και διεύθυνε μαζί με ένα ακόμη άτομο εγκληματική οργάνωση στην οποία εκτός των δημοτικών αστυνομικών, είχαν στρατολογηθεί και ενταχθεί υπάλληλοι διάφορων Δημοσίων Υπηρεσιών, όπως Υπηρεσιών Δόμησης, Διευθύνσεων Υγειονομικού Ελέγχου, καθώς και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. έχει και τα τεφτέρια του κυκλώματος, τα σημειώματα, γραπτά και ηλεκτρονικά, που μια εκ των διευθυντικών μελών της οργάνωσης κράταγε τις… σημειώσεις της, για τα χρωστούμενα από τους εκβιασμούς, τις ταρίφες που ζητούσαν από τους καταστηματάρχες κ.λπ.

Όπως και οι διάλογοι των μελών του κυκλώματος που αποκαλύφθηκαν από χθες προκαλούν σοκ, έτσι και τα… τεφτέρια τους δημιουργούν αίσθηση, καθώς φανερώνουν την πλήρη οργάνωση που είχε η εγκληματική οργάνωση, τα ποσά που ζητούσαν από τους μαγαζάτορες, αλλά και τη μοιρασιά που έκαναν στη συνέχεια.