Αγανάκτηση επικρατεί στην Τήνο, καθώς συνεχίζονται για περισσότερο από δύο εβδομάδες οι διακοπές ρεύματος, εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, 12 ημέρες πριν από τη μεγαλύτερη μέρα για το νησί της Παναγιάς.
Το βράδυ τoυ Σαββάτου, νέα αιφνιδιαστική διακοπή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του μεγάλου πανηγυριού στην Καρδιανή, όπου διασκέδαζε πλήθος κόσμου.
Ωστόσο, το black out δεν κατάφερε να κάμψει το ηθικό της ορχήστρας και του κόσμου που διασκέζε. Ο τραγουδιστής πήρε την κατάσταση πάνω του και κράτησε «α καπέλα» τον ρυθμό με την ενέργειά του, ενώ ο κόσμος ανταποκρίθηκε με χειροκροτήματα, ενθουσιασμό και τραγούδι, συνεχίζοντας το πανηγύρι με πείσμα και διάθεση, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο Tinos Today.
Υπενθυμίζεται πως ο δήμος του νησιού έχει προχωρήσει σε μήνυση κατά του ΔΕΔΔΗΕ και παντός υπευθύνου από τις επαναλαμβανόμενες διακοπές.
Κακή συντήρηση του δικτύου καταγγέλλει ο δήμαρχος και κάνει λόγο για ιδιαίτερες συνθήκες.
Επισημαίνεται πως τις διακοπές ρεύματος συνήθως ακολουθούν και οι διακοπές στην υδροδότηση, αφού η Τήνος υδροδοτείται από νερό το οποίο σε μεγάλο βαθμό προέρχεται από αφαλάτωση.
Οι διακοπές ρεύματος επηρεάζουν πολύ τους επαγγελματίες του νησιού, είτε στην εστίαση είτε στον τουρισμό, ειδικά σε μία περίοδο που πλέον όλες οι πληρωμές γίνονται με κάρτες.
Επίσης, οι πτώσεις τάσης, εξαιρετικά συχνές στην Τήνο, έχουν επιπτώσεις και στις ηλεκτρικές συσκευές των κατοίκων.