Παράταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις ζητά η ΟΕΒΕΝΗ
Παράταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Την παράταση του μέτρου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο ζητά με γραπτή επιστολή της προς τα συναρμόδια υπουργεία η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών κι Εμπόρων Ηρακλείου. Συγκεκριμένα στην επιστολή της ΟΕΒΕΝΗ αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Με ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όρισε την έναρξη υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, για τη δεύτερη (2η) φάση 2022 του μέτρου «Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) επιχειρήσεων», την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων, την 31η Αυγούστου 2023 ημέρα Πέμπτη.

Οι υποχρεώσεις που οφείλουν να διεκπεραιωθούν, καθώς και νέες που προκύπτουν, έως και την 31η Αυγούστου 2023, είναι τόσο η τελική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, όσο πλέον και η καταχώρηση των υποψηφίων στους τοπικούς αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, ένεκα επικείμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών μέσω ηλεκτρονικής πύλης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ένα, ναι μεν, άλμα προς την ψηφιακή εποχή αλλά που εγκαθιστά επιπρόσθετο φόρτο στις ήδη επιβαρυμένες εργασίες των Φοροτεχνικών.

Κύριοι,

Αναλογιζόμενοι λοιπόν τον ήδη μεγάλο όγκο υποχρεώσεων που συσσωρεύονται μέχρι τέλος του παρόντος μήνα, ζητούμε την άμεση παράταση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δεύτερη (2η) φάση 2022, του μέτρου «Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) επιχειρήσεων», τουλάχιστον μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2023».