1946 — 2026
το ΧΘΕΣ
80
Συναντά το ΑΥΡΙΟ
80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΤΡΙΣ · Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ →
Τετραήμερη επίσκεψη στην Κρήτη για τον επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Στο Ηράκλειο βρίσκεται, στο πλαίσιο τετραήμερης περιοδείας στην Κρήτη, ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας 2-11-2026 συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα αυτοδιοίκησης, αλλά και το μεταναστευτικό, που απασχολεί έντονα το νησί λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών. Ο κ. Σακελλαρίδης άσκησε κριτική στην κυβερνητική διαχείριση, υπογραμμίζοντας σε δηλώσεις του, την ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας με τις τοπικές αρχές και τους πολίτες. «Αυτό που χρειάζεται είναι από την πλευρά της κυβέρνησης να υπάρχει επικοινωνία και συνδιαμόρφωση με την τοπική κοινωνία εδώ στην Κρήτη και με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και με τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε πως η ευθύνη δεν μπορεί να μετακυλίεται στους δήμους και τους εθελοντές.

Ο κ. Σακελλαρίδης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συνθήκες προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών στο Ηράκλειο και την Ιεράπετρα, τις οποίες χαρακτήρισε «αδιανόητες» και «απαράδεκτες», ενώ παράλληλα, ζήτησε τη δημιουργία κατάλληλων χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης, όπως και την ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασύλου. Συνδέοντας το μεταναστευτικό με την καθημερινότητα των πολιτών, ο επικεφαλής στη Νέας Αριστεράς αναφέρθηκε στην ακρίβεια, την εργασιακή κρίση και τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τονίζοντας ότι η κοινωνική δυσαρέσκεια δεν πρέπει να μετατρέπεται σε φόβο απέναντι στους μετανάστες. «Δεν πρέπει να δείχνουμε με το δάχτυλο …να κρύβονται τα προβλήματα πίσω από το φόβο κάποιων ανθρώπων που μπορεί να έχουν διαφορετικό χρώμα, διαφορετική θρησκεία», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης και ουσιαστικές παρεμβάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Στις 19:00 ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα μιλήσει στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου σε ανοικτή εκδήλωση με τίτλο «Οι πολλαπλές όψεις του προσφυγικού ζητήματος».