Τέμπη: Nέες διώξεις για χρηματοδοτήσεις στην 717

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά 16 ατόμων, στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ και της κοινοπραξίας που είχε αναλάβει την ολοκλήρωση της εκτέλεσης της σύμβασης 717 για τον εκσυχρονισμό του σιδηροδρόμου, άσκησε το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στη χώρα μας μετά τη διερεύνηση αδικημάτων που σχετίζονται με την διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε αποσταλεί με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η σχετική δικογραφία και στη Βουλή για διερεύνηση ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, χωρίς ωστόσο η κυβερνητική πλειοψηφία να προχωρήσει τις σχετικές συνταγματικές διαδικασίες.

Με δεδομένη την μη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τον τότε υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για το αδίκημα της απιστίας, που σχετίζεται με την χρηματοδότηση για έργα που δεν έγιναν για τη σύμβαση 717, το θέμα σε ό,τι τον αφορά έχει πλέον οριστικά κλείσει, καθώς η Βουλή δεν μπορεί να επανέλθει αλλά ούτε και οι εισαγγελικές αρχές.

Ετσι οι δικαστικοί χειρισμοί με την άσκηση διώξεων κατά των 16 αφορούν μόνον μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και της κοινοπραξίας.

Οι διώξεις σε βάρος τους αφορούν την χρηματοδότηση της κοινοπραξίας από τον τότε υπουργό Κώστα Καραμανλή με 2,7 εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά κονδύλια, χωρίς ωστόσο η χρηματοδότηση να ανταποκρίνεται σε προσφορά συγκεκριμένου έργου.

Πηγή: tovima.gr