Επιταχύνονται οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την ομάδα 6+6 να κάνει το βήμα της εξόδου από το κόμμα. Ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα στο γραφείο του Προέδρου στη Βουλή.
Οι Χαρίτσης και Ηλιόπουλος ενημερώνουν τον Πρόεδρο της Βουλής για την απόφαση ανεξαρτητοποίησης των εξής 9 βουλευτών:
Αναγνωστόπουλου Σία
Αχτσιόγλου Έφη
Ζειμπεκ Χουσεΐν
Ηλιόπουλος Νάσος
Τζανακόπουλος Δημήτρης
Τζούφη Μερόπη
Φερχάτ Οζγκιουρ
Φωτίου Θεανώ
Χαρίτσης Αλέξης.
Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά 36 βουλευτές, ενώ οι ανεξάρτητοι προερχόμενοι από το κόμμα είναι πλέον 11.
Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο αποχώρησης της ομάδας 6+6 το οποίο υπογράφουν 57 μέλη της ΚΕ (συμπεριλαμβάνονται και οι βουλευτές).
Όλο το κείμενο αποχώρησης
Για μια πολιτική της ευθύνης και της ελπίδας. Συνεχίζουμε.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Οι εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023 ανέδειξαν μια ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία νιώθει παντοδύναμη να συνεχίσει την αντικοινωνική της πολιτική και να επιβάλλει μια δεξιά ατζέντα σε κρίσιμα θέματα που σφραγίζουν το μέλλον της χώρας. Ο πολιτικός άξονας έχει μετατοπιστεί προς τα Δεξιά, η άκρα Δεξιά και οι αντιδραστικές αντιλήψεις κερδίζουν έδαφος, η βαρβαρότητα της καθημερινότητας μετατρέπεται σε νέα κανονικότητα. Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη, οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται σε απόσταση από τις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών.