Σοβαρά θέματα τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης Μητσοτάκη και Κασσελάκη

Όλα τα καυτά θέματα της πολιτικής ατζέντας έθεσε στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης εθιμοτυπικής συνάντησης στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Και μπορεί οι διαρροές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού να ήταν … φειδωλές, ωστόσο από το περιβάλλον Κασσελάκη έγιναν γνωστές οι περισσότερο ουσιαστικές πτυχές της συνάντησης.

Επίσημα ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφος αρκέστηκε να παρατηρήσει πως η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και πως υπήρξε ενημέρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την Οικονομία όσο και για τα Διεθνή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως ενημέρωση επίσης για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και για όλες τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε επίσημες δηλώσεις.

Σε ανακοίνωση του Γραφείο του πρωθυπουργού πάντως αναφέρεται:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τις θέσεις της χώρας για τις εξελίξεις τη Μέση Ανατολή, για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, καθώς και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη, όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών, για την ενημέρωσή τους».

Στο μεταξύ, μπροστά στις κάμερες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε καλή αρχή στον Στέφανο Κασσελάκη και τον ρώτησε αν έχει εξοικειωθεί, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει «στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα, και στην Ελλάδα, ξέρετε, έχουμε ευθύνη να έρθει όλος ο κόσμος πίσω, οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε στη συνέχεια «γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό το νομοσχέδιο που δίνει δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν».

Από την πλευρά του, ο Κασσελάκης ανέφερε «Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους απόδημους», με τον πρωθυπουργό να απαντάει «θα τα συζητήσουμε, ο εκλογικός νόμος είναι καθορισμένος».

Από το περιβάλλον Κασσελάκη ωστόσο αναφέρεται ότι ο κ. Κασσελάκης μετέφερε στον πρωθυπουργό το αίτημα να γίνονται αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ όλοι οι διορισμοί των διοικητών στους δημόσιους οργανισμούς.

Στο πλαίσιο της θέσης του για «διαφάνεια παντού», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίσης «πραγματικές και όχι εικονικές δηλώσεις πόθεν έσχες», με αναλυτικά στοιχεία για την πορεία αποπληρωμής των δανείων που έχουν λάβει τα υπόχρεα πρόσωπα.

Συζήτηση έγινε και για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, για το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να διευκολύνει τη διαλεύκανση του σκανδάλου, καθώς ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ μπορεί να εγκρίνει την άρση απορρήτου για τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, ώστε να καταθέσουν ως μάρτυρες ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Μετέφερε επίσης τη θέση του για κατάργηση κάθε ασυλίας στα στελέχη τραπεζών, Ταμείων, δημοσίων οργανισμών και επιτροπών.