Πλούσιο ποινικό παρελθόν είχε ο 42χρονος με το κρητικό επίθετο, ο οποίος προφυλακίστηκε χθες γιατί κακοποιούσε δύο ΑμεΑ κάνοντας live μετάδοση και σοκάροντας τους πάντες με τις αρρωστημένες δραστηριότητές του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ίδιος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη και μάλιστα σε μία περίπτωση με αρκετά κοινά στοιχεία με εκείνη στο Κερατσίνι.
Είναι αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι ο προφυλακισμένος από χθες άνδρας, διαμένει σε σπίτι σε περιοχή του Πειραιά, όπου ο δρόμος έχει το όνομα Έλληνα που πάλεψε για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάιο του 2022 μία γυναίκα 36 ετών προχωρησε σε καταγγελία σε βάρος του, καθώς τραβούσε στα κρυφά βίντεο τον αδερφό της, που έχει θέματα αναπηρίας και τα αναρτούσε χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν στο διαδίκτυο.
Μήνυση είχε όμως υποβληθεί σε βάρος του και πριν από περίπου ένα χρόνο. Μία κοπέλα στην Παλλήνη (6/12/2022) τον είχε καταγγείλει για εξύβριση για ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια. Το ίδιο είχε πράξει και μία άλλη γυναίκα στην Ηλιούπολη (14/4/2022) σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.
Όμως και στην Κρήτη απασχόλησε τις Αρχές. Πέρυσι τον Αύγουστο βρισκόταν στην Κρήτη (Χανιά) για διακοπές. Εκεί, έκανε τις αγορές του- κυρίως αγροτικά προϊόντα- με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρω.
Όταν αναζητήθηκε, είδε τους αστυνομικούς από απόσταση και πέταξε σε ένα γκρεμό μια σακούλα με 9 πλαστά χαρτονομίσματα και 3 φυσίγγια, ενώ του κατάσχεσαν κι ένα μαχαίρι.
Πριν λίγες ημέρες πιάστηκε από αστυνομικούς της Ν.Α Αττικής για καλλιέργεια 8 δενδρυλλίων κάνναβης.
Η χθεσινή προφυλάκισή του μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα δεν βάζει τέλος στην έρευνα που γίνεται, αφού δεν αποκλείεται να ασκηθούν διώξεις και σε άλλα πρόσωπα, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι πιθανόν να μπουν και όσοι πλήρωναν για να δουν τους βασανισμούς που έκανε ο youtuber.
Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του κατηγορούμενου στο διαδίκτυο φαίνεται ένας φίλος του 42χρονου κατηγορούμενου να αγκαλιάζει την 21χρονη γυναίκα με νοητική υστέρηση. Τη θωπεύει, σε ζωντανή μετάδοση στο youtube με χιλιάδες χρήστες να παρακολουθούν.
Σε αυτά τα στιγμιότυπα, χρήστης του youtube ζητά να χτυπηθεί ο δεύτερος ΑμεΑ με taser για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του ορέξεις. Αμέσως, η επιθυμία του γίνεται πραγματικότητα με τον νεαρό να προσπαθεί να ξεφύγει από την ηλεκτρική εκκένωση.