Στα «κάγκελα» η εστίαση: Ζητά κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας και αλλαγές στο πλαίσιο της ηχορύπανσης

Ήδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, έχει θέσει το θέμα στο Συνήγορο του Πολίτη και ως το τέλος του μήνα θα κατατεθεί και σχετικό υπόμνημα στο αρμόδιο υπουργείο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ηρακλείου και δημοτική σύμβουλος Μαρία Αντωνακάκη με δηλώσεις της στο patris.gr ξεκαθαρίζει ότι πρέπει πλέον να γίνει ένας εκσυγχρονισμός της σχετικής αναχρονιστικής νομοθεσίας η οποία ως γνωστό ανάγεται στον προηγούμενο αιώνα.

Θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα οριστικό τέλος στην αυτόφωρη διαδικασία η οποία ευτελίζει. Επίσης θα πρέπει να αντιμετωπισθεί η επικάλυψη των ρυθμίσεων ώστε στον κόσμο της εστίασης να είναι ξεκάθαρο τι ισχύει μέσα σε ένα πλαίσιο δικαιοσύνης για όλους.

Η κ. Αντωνακάκη ξεκαθαρίζει ότι ”είναι το λιγότερο ακραίο οι καταστηματάρχες να οδηγούνται σε αυτόφωρο, την ίδια ώρα που δίνουν τη μάχη τους για να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους”.

H Mαρία Αντωνακάκη

Η ίδια τονίζει ότι το Ηράκλειο είναι μια τουριστική πόλη που ζητά τη διασκέδαση, και δεν μπορεί να ποινικοποιείται η ψυχαγωγία. ”Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες και όρια και ασφαλώς και μέτρα για τη μόνωση του ήχου.

Λέμε ότι θέλουμε τουρισμό και το κέντρο της πόλης να είναι ανοικτό και ζωντανό για να υποδέχεται τους πολίτες αλλά από την άλλη κάτω από τις πιέσεις που ασκούνται τα καταστήματα θα κλείσουν. Τη νομιμότητα επιζητούμε κι εμείς, αλλά και την εργασία. Αυτή τη στιγμή ο κλάδος βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη καμπή και πασχίζουμε για την επιβίωσή μας”, καταλήγει η κ. Αντωνακάκη.