Ένα ταχυδρομικό δέμα από το εξωτερικό στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχθεί το νήμα μιας μεγάλης επιχείρησης της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Ένας 27χρονος ημεδαπός συνελήφθη την Τετάρτη στην Αθήνα, όταν παρέλαβε πακέτο που περιείχε 1,9 κιλά κάνναβης (skunk).
Οι αρχές, εφαρμόζοντας τη μέθοδο της ελεγχόμενης παράδοσης, άφησαν το δέμα να φτάσει στον προορισμό του και επενέβησαν μόλις ο νεαρός το πήρε στα χέρια του.
Η συνέχεια δόθηκε στο σπίτι του, όπου οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα πλήρες «supermarket» ναρκωτικών.
Συνολικά κατασχέθηκαν πάνω από 5,5 κιλά κάνναβης, ποσότητες κοκαΐνης (λευκής και ροζ), MDMA, παραισθησιογόνα μανιτάρια, ακόμα και βούτυρο κάνναβης.
Ο συλληφθείς, γνώριμος των αρχών από το παρελθόν, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για διακίνηση.
Αναλυτικά τι βρέθηκε στην κατοχή του 27χρονου σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:
Σε σωματική έρευνα, καθώς και έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), μικτού βάρους 3 κιλών και 553 γραμμαρίων,
συσκευασία με παραισθησιογόνα μανιτάρια μικτού βάρους 74 γραμμαρίων,
συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη μικτού βάρους 2 κιλών και 4 γραμμαρίων,
135 γραμμάρια MDMA,
90 γραμμάρια κοκαΐνης,
13 γραμμάρια ροζ κοκαΐνης,
1 κιλό βούτυρο κάνναβης,
4 ζυγαριές ακριβείας,
6 φωτοβολίδες,
2 καπνογόνα,
420 ευρώ,
πλαστικοποιητής και
κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
