ΣΚΡΕΚΑΣ: 4 νέα μέτρα κατά της ακρίβειας

Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε επτά πολυεθνικές εταιρείες σχετικά με τα περιθώρια κέρδους των προϊόντων τους “και, εφόσον, διαπιστωθεί πρόβλημα, δεν θα διστάσουμε να επιβάλουμε πρόστιμα” σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha σχετικά με την ακρίβεια στην αγορά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι, αναμφίβολα το πρόβλημα της ακρίβειας είναι υπαρκτό για τους καταναλωτές, αλλά σημείωσε πως δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, αλλά είναι ευρωπαϊκό φαινόμενο, ενώ μιλώντας για τις διαφορετικές τιμές σε ίδια προϊόντα σε Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων τα απορρυπαντικά και τα είδη προσωπικής φροντίδας, υποστήριξε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει στην ελληνική αγορά σχετίζεται με τον τρόπο λειτουργίας της. Όπως είπε, η αγορά μας είναι “ρηχή και κάποιοι έχουν δεσπόζουσα, ολιγοπωλιακή θέση”.

Αυτή τη στιγμή ελέγχονται επτά πολυεθνικές εταιρείες, για το περιθώριο κέρδους και εφόσον διαπιστωθεί ότι βγάζουν παραπάνω χρήματα από το 2023 σε σχέση με το 2021 θα επιβληθούν πολύ ισχυρά πρόστιμα και δεν θα διστάσουμε να το ανακοινώσουμε, σημείωσε ο κ. Σκρέκας.