Συνελήφθη Τούρκος για τον εμπρησμό στο όρος Αιγάλεω

Ένας 33χρονος Τούρκος συνελήφθη για την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο. Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αποκάλυψε ότι μόνο εντός του Μαΐου εκδηλώθηκαν τρεις πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω.

Ευτυχώς, και η πυρκαγιά της Κυριακής τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο χάρη στην άμεση και μαζική κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος.

“Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιες στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι”, έγραψε σε ανάρτησή του ο Βασίλης Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται ότι πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο. Στο σημείο της φωτιάς έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες κινήθηκαν άμεσα μόλις σήμανε ο συναγερμός.