Συνάντηση Γεραπετρίτη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Το μήνυμα ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι εντός του καθορισμένου πλαισίου από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ για την Κύπρο, Μαρία Ανχέλα Ολγίν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξέφρασε τη στήριξη της χώρας μας στις προσπάθειες που καταβάλει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ για την επανεκκίνηση του διαλόγου, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη, σε συνεργασία με την Κύπρο, να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η διαίρεση του νησιού για 50 χρόνια είναι μία μη αποδεκτή κατάσταση και θα πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για τη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Επιπλέον, στη συνάντηση συζητήθηκε η έκθεση για το Κυπριακό που υπέβαλε, χθες, η προσωπική απεσταλμένη προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, το ακριβές περιεχόμενο της οποίας δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στα μέρη.

Τέλος, ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι για την Ελλάδα η επανένωση της Κύπρου και η επίλυση του Κυπριακού είναι ύψιστη προτεραιότητα, δηλώνοντας ότι θεωρεί αυτονόητο ότι η διαδικασία στο πλαίσιο του Οργανισμού δεν μπορεί να αφίσταται από τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ