Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν:
πρωινές ώρες χθες (06-04-2026) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κορδελιού-Ευόσμου, από κοινού με αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, 48χρονη ημεδαπή υπάλληλος εμπορικού καταστήματος στην περιοχή του Ευόσμου, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε να διατίθενται προς πώληση (46) τεμάχια πυροτεχνικών κατασκευών, χωρίς να κατέχει την σχετική άδεια εμπορίας πυροτεχνημάτων.
από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πρωινές χθες στην Ξηροκρήνη, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 21 και 15 ετών, οι οποίοι νωρίτερα στο κέντρο της πόλης, διέρρηξαν από κοινού κατάστημα ενοικιάσεως ηλεκτρικών scooter και Ε.Π.Η.Ο και αφαίρεσαν (5) ηλεκτρικά πατίνια και (4) μπαταρίες ηλεκτρικών μοτοσικλετών, συνολικής αξίας (6.000) ευρώ.
από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «Ζ», δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 17 και 16 ετών (αγόρι – κορίτσι αντίστοιχα) που αφαίρεσαν από κατάστημα διάφορα ενδύματα. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, η συλληφθείσα ουδέποτε προέβη σε έκδοση δελτίου ταυτότητας, ως όφειλε.
από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 41 και 48 ετών, καθώς πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (07-04-2026) στην περιοχή της Μενεμένης αφαίρεσαν από τον αύλιο χώρο εταιρείας εμπορίας μονωτικών υλικών διάφορα προϊόντα.
από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., απογευματινές ώρες της 06-04-2026 στην περιοχή της Πυλαίας, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 21, 45 (γυναίκα) και 14, ετών, καθώς κατελήφθησαν να κατέχουν (3) συσκευασίες ασυρμάτων ακουστικών, τις οποίες όπως διαπιστώθηκε, είχαν αφαιρέσει την ίδια ημέρα, από καταστήματα εμπορικού κέντρου.
Επιπλέον, σε βάρος της 45χρονης μητέρας του 14χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία και για παραμέληση εποπτείας ανήλικου.
από αστυνομικούς του Α.Τ.Βόλβης, μεσημβρινές ώρες της 06-04-2026, 41χρονος ημεδαπός, καθώς σε στεγασμένο χώρο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν (4) αυτόματοι πωλητές καπνικών ειδών και αλκοολούχων ποτών, οι οποίοι ήταν προσβάσιμοι στον καθένα, χωρίς κανένα σύστημα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης της ηλικίας του αγοραστή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
