Γενική απεργία με τη συμπλήρωση 1 χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη
Γενική απεργία με τη συμπλήρωση 1 χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη

Πανελλαδικός απεργιακός ξεσηκωμός σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη. Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη γενική απεργία, ενώ Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες σωματεία και ομοσπονδίες θα προχωρήσουν σε απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

«Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει» υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ. «Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί πως δεν ξεχνάμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών» τονίζει.

Όπως επισημαίνεται στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, τα βασικά αιτήματά της είναι:

– Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθούν στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.

– Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων

– Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας

– Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17

– Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας

– Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€

– Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

– Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

ΕΚΗ: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των Τεμπών

Σε επιμνημόσυνη δέηση προχωρά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για τα θύματα του μοιραίου δυστυχήματος στα Τέμπη σήμερα στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας στον Μασταμπά.

«Οι εικόνες εκείνης της ‘’μαύρης’’ ημέρας  είναι ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό μας για όλους εκείνους του συνανθρώπους μας που έκαναν το τελευταίο τους ταξίδι» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου και προστίθεται: «Συμπληρώνεται ένας  χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα ΤΕΜΠΗ και οι 57 ψυχές  ‘’ΦΩΝΑΖΟΥΝ’’ για δικαιοσύνη. Καλούμε όλα τα μέλη μας και όσους επιθυμούν να παραστούν».