Σάλπισμα αποχώρησης από την ομάδα της Αχτσιόγλου

 

Μονοπάτι εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία χάραξε σήμερα η τάση «6 συν 6» υπό την Έφη Αχτσιόγλου, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της απ’ όλη την Ελλάδα φαίνεται να επιθυμεί να κοπεί «εδώ και τώρα» ο ομφάλιος λώρος από την Κουμουνδούρου, μετά τα όσα έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα από 1.000 στελέχη της τάσης συσκέφτηκαν χθες μέσω τηλεδιάσκεψης για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους, καθώς το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ και το «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει επιφαινόμενο, αν και χθες δεν ελήφθη κάποια απόφαση, περικειμένου η έξοδος να γίνει συντεταγμένα και στον κατάλληλο χρόνο.

Επιταγή της βάσης η έξοδος

 

Με το κύμα της αποχώρησης να «φουντώνει» από κάτω προς τα πάνω, μένουν να καθοριστούν ο τόπος και ο χρόνος της εξόδου, ακόμη και αν για πολύ μεγάλη μερίδα στελεχών που τοποθετήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη, τα πράγματα θα πρέπει να τρέξουν άμεσα.

Το πνεύμα της εξόδου ήταν ορατό και στη βασική εισήγηση που έκανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, όπου τέθηκε ένα πλαίσιο αρχικού προβληματισμού, καθώς, κατά πληροφορίες, η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει και είναι μια κρίση σε εξέλιξη. Ο χώρος κινδυνεύει με χλεύη, όπως τονίστηκε. Παράλληλα, η ρίζα της κρίσης στον χώρο για τα στελέχη της τάσης είναι θέμα πολιτικών επιλογών και όχι κατασκευής ενός εσωτερικού εχθρού, όπως επισημάνθηκε, τη στιγμή που η ηγετική ομάδα αρνείται να το αντιληφθεί. Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες επιθέσεις, ο χώρος αρχίζει να μοιάζει με βούρκο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην υπό εξέλιξη συνεδρίαση. Κατά πληροφορίες υπέρ της άμεσης αποχώρησης τάχθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Χαρίτσης: Σταθερά και στέρεα τα επίμενα βήματα

Από πλευράς του, ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για πολιτική και όχι προσωπική αντιπαράθεση με τον Στέφανο Κασσελακη. Κατά πληροφορίες, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της τάσης να προστατεύσει την ιστορία, αλλά κυρίως το μέλλον του πολιτικού χώρου, ενώ για τα επόμενα βήματα είπε πως πρέπει να είναι σταθερά και στέρεα.