Σάλος με τις αιχμές Οικονόμου για…συναλλαγή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη!

Απίστευτες αιχμές κατά της Επιτροπής που έλεγξε το Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο της συζήτησης για τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών του Στέφανου Κασσελάκη και τα όσα ακούστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής, Θανάσης Οικονόμου, βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή του Action24, η οποία επικεντρώθηκε γύρω από το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη και το μονοσέλιδο excel που παρουσίασε με τα περιουσιακά στοιχεία του.

Στην ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένος ο Νικήτας Κακλαμάνης της ΝΔ, ο οποίος αναφέρθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής: «Ο κ. Βαρεμένος ήταν, με πρόεδρο την κα Χριστοδουλοπούλου. Μπορείτε λοιπόν να τους ερωτήσετε αν έκαναν έλεγχο και τι βρήκαν στον έλεγχο και κλείνω το θέμα αυτό. Σας λέω και ονόματα, ο κ. Βαρεμένος και η κα Χριστοδουλοπούλου».

Ο Θανάσης Οικονόμου θέλησε να απαντήσει στον κ. Κακλαμάνη αφήνοντας πρωτοφανείς ισχυρισμούς: «Μα, η κυρία που λέτε, απολογείται γιατί διόρισε την κόρη της. Τι ακριβώς μου λέτε; Αυτό έγινε. Την κόρη της και για αυτό δεν έβαλε την επόμενη φορά υποψήφια».

Ο κ. Οικονόμου συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους. Ακούστε κ. Κακλαμάνη. Προφανώς υπάρχουν σκιές σε αυτές τις Επιτροπές».

Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Σεραφείμ Κοτρώτσος, ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να διευκρινίσει αν «υπάρχουν σκιές στους ελέγχους που έγιναν τότε από την κυβερνητική πλειοψηφία και τα πρόσωπα που εκπροσωπούσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην συγκεκριμένη επιτροπή» με τον κ. Οικονόμου να απαντά:

«Σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξανε κάποιες, ας το πω, εντός εισαγωγικών συναλλαγές».

Έκπληκτος ο Νικήτας Κακλαμάνης ρώτησε: «Δηλαδή λέτε ότι ο κ. Βαρεμένος και η κα Χριστοδουλοπούλου τα “έπιασαν”, για να βγάλουνε λάδι τον κ. Μητσοτάκη;».

Ο Θανάσης Οικονόμου του απάντησε: «Σας λέω επί προχείρω ότι η κα Χριστοδουλοπούλου δεν ξαναέβαλε υποψήφια την επόμενη σεζόν, γιατί διορίστηκε η κόρη της στη Βουλή και πλειάδα άλλων βουλευτών που συμμετείχαν στις επιτροπές και πιθανόν, πιθανολογώ, εικάζω ότι μπορεί να συμμετείχαν, για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης σε έντονο ύφος ρώτησε: «Τι είναι αυτά που λέτε κ. Οικονόμου, δηλαδή φτάνω στο σημείο να υπερασπίζομαι εγώ τον Βαρεμένο; Ξέρετε ποιος ήταν Πρόεδρος της Βουλής εκείνη την εποχή; Ο Νίκος Βούτσης και μου λέτε ότι κάτω από την Προεδρία του Νίκου Βούτση έγιναν αυτά τα πράγματα; Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά για το κόμμα σας;».

Ο Θανάσης Οικονόμου απάντησε πως δεν γνωρίζει εάν όλα αυτά ήταν σε γνώση του κ. Βούτση.

Η αντίδραση της Κεχαγιά

Άμεση ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά, μετά τα όσα ακούστηκαν από τον Θανάση Οικονόμου. Η κ. Κεχαγιά ανέφερε: «Δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία Πόθεν Έσχες του κ. Μητσοτάκη».

Ο Βαρεμένος

Οργισμένος εμφανίστηκε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, για τους υπαινιγμούς που άφησε ο Θανάσης Οικονόμου .

«Δεν τον αναγνωρίζω ως πρώην σύντροφο τον κ. Οικονόμου. Προφανώς είναι πολύ διπρόσωπος. Όσα είπε είναι αθλιότητες και θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει» είπε αρχικά ο κ. Βαρεμένος.

Συνεχίζοντας, δε, είπε «ο κ. Οικονόμου να πει συγκεκριμένα τι εννοεί. Εγώ βάδισα θεσμικά, αντιμετώπισα δύσκολες υποθέσεις. Στην πολιτική δεν παίζον όλα, εδώ φτάσαμε σε αδιανόητο στάδιο, να μας πει τι εννοεί με τον όρο συναλλαγή; Ο ίδιος μπορεί να ξέρει, να έχει πείρα από αυτά. Εγώ αποτιμώντας τον όρο βλέπω ότι έχει βαρύ φορτίο νομικό και αν υπάρχει δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση. Ο κ. Κασσελάκης να μας πει, εγώ δεν έχω να κάνω τίποτα με τον κ. Οικονόμου, να μας πει τι εννοεί ο κ. Οικονόμου.

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους ο Γιώργος Βαρεμένος έκανε λόγο για «ένα βρώμικο σύστημα που πέντε μέρες πριν τις εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε χυδαίες επιθέσεις απέναντι σε μια γυναίκα, την κυρία Αχτσιόγλου, που ενορχηστρώνει ο μετεωρίτης Κασσελάκης πατώντας πάνω σε μια βάρκα μισογυνισμού».

«Έχουμε μια αντιπαράθεση αυτές τις ημέρες με έναν επιδειξία αρχηγό, έναν μετεωρίτη που καλεί τα κανάλια να δείξει πόσο ωραία σπίτια έχει στο Κολωνάκι, στις Σπέτσες, στη Νέα Υόρκη. Όλα πίστευα ότι θα ακούσω, όχι και αυτά που άκουσα.Τη μια πάει στον Κωνσταντίνο Αργυρό και την άλλη στο μουσείο για τον Νίκο Μπελογιάνη» κατέληξε για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Γιώργος Βαρεμένος.