Ρόδος: Ενα 24ωρο μετά την απόφαση για λουκέτο, το beach bar με τις παράνομες ξαπλώστρες οργανώνει πάρτι

Ένα 24ωρο αφότου έγινε γνωστή η απόφαση του δήμου της Ρόδου για τη σφράγιση του beach bar με τις ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα, το όργιο παρανομίας συνεχίστηκε. Η επιχείρηση όχι μόνο λειτούργησε κανονικά, την Πέμπτη, αλλά ο ιδιόκτητης απήθυηνε και διαδικτυακό κάλεσμα σε πάρτυ.

Για το beach bar ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος είχε δηλώσει τα εξής: «Δεν θα ανοίξει αν δεν συμμορφωθεί με τους κανόνες λειτουργίας και αν δεν πάρει άδεια από την αρχαιολογία και την πολεοδομία».

«Αφότου αποκτήσει τις άδειες, αφότου αφαιρέσει όλα τα παράνομα που έχει εγκαταστήσει, του επιβληθεί το πρόστιμο, τότε θα έχει την δυνατότητα να ξανα ανοίξει. (το πρόστιμο πόσο είναι;) αγγίζει έως τις 60.000 ευρώ και υπάρχει και κίνδυνος για τον ίδιο οριστικής απομάκρυνσης του από την παραλία και αποκλεισμού του από μελλοντικές ηλεκτρονικές δημοπρασίες για πέντε χρόνια», πρόσθεσε.

Λίγες ώρες μετά ο ιδιοκτήτης αδιαφορώντας για τους ελέγχους, παραβλέποντας τους νόμους, συνέχισε απροκάλυπτα το πάρτυ της αυθαιρεσίας, «πατώντας» στο γεγονός ότι η σφράγιση από το δήμο θα γίνει στις 20 Ιουνίου, ενώ αναμένονται οι ποινές για τις παρανομίες που διαπίστωσε χθες το μικτό κλιμάκιο της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου της Ρόδου.

Το χρονικό της απόφασης

Η σφράγιση του καταστήματος έχει προγραμματισθεί να γίνει το πρωί της 20ης Ιουνίου. Ωστόσο, χθες, παρανομίες διαπιστώθηκαν και στη διάρκεια ελέγχου από κλιμάκιο του λιμεναρχείου Ρόδου και της Κτηματικής Υπηρεσίας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είχε βρεθεί πέρσι στην επικαιρότητα όταν είχαν κυκλοφορήσει βίντεο με υπάλληλό του να σερβίρει μέσα στη θάλασσα, αφού είχαν κατασκευαστεί πλατφόρμες- ξαπλώστρες μέσα στο νερό.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση της απόφασης για τη σφράγιση χθες,  έφοδο στην παραλία Αγία Μαρίνα Ρόδου πραγματοποιούσε κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παραβάσεις στον αιγιαλό και την παραλία.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων κατασκευών (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας, καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Και γι’ αυτές τις παραβάσεις αναμένεται να επιβληθούν αυστηρές ποινές, κατ’ εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες.

ΠΗΓΗ: protothema.gr