Ρόδος: Αθώος ο Νορβηγός που αναζητούσε νεαρά κορίτσια μέσω αγγελίας έξω από σχολείο

Αθώος κρίθηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου o 53χρονος Νορβηγός που κατηγορήθηκε για προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ο 53χρονος, σύμφωνα με το dimokratiki.gr, από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι έψαχνε να βρει φοιτήτρια για να τον συνοδεύσει σε περίπατο καθώς πάσχει από επιληψία και άλλα προβλήματα υγείας και θέλει βοήθεια.

Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι ζητούσε να φοράει μπικίνι γιατί θα πήγαιναν βόλτα στη θάλασσα για μπάνιο και πως νόμιζε ότι έβαλε την αγγελία έξω από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος φέρεται να προέβη σε ανάρτηση αγγελίας σε πίνακα ανακοινώσεων του 1ου Γυμνασίου Ρόδου σύμφωνα με την οποία ανέγραφε: «Αναζητώ αδύνατη και κοντή μαθήτρια για να μου κάνει συντροφιά σε περιπάτους για 2 ώρες. Παρακαλώ να φοράς κοντό σορτσάκι και από πάνω ένα μπικίνι. Να μην καπνίζεις. 15 ευρώ. Παρακαλώ συνάντησε με έξω από την ταβέρνα Στενό. Πέμπτη 13:00».

Επειτα από καταγγελίες γονέων, ο 53χρονος εντοπίσθηκε στις 6 Ιουνίου έξω από ταβέρνα όπου θα γινόταν το προγραμματισμένο ραντεβού. Ο Νορβηγός που εικονιζόταν σε φωτογραφία που συνόδευε την αγγελία, εμφανίστηκε στο σημείο αναμένοντας να δει εάν θα έρθει κάποιος στο ραντεβού. Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν και ακολούθως τον συνέλαβαν.

Στη συνέχεια ιενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του κατηγορούμενου κατά την οποία δεν βρέθηκε τίποτα. Το τοπικό μέσο σημειώνει ότι προέρχεται από ευυπόληπτη οικογένεια και στενό συγγενικό του πρόσωπο είναι δικαστής. Επίσης, στο δικαστήριο κατέθεσε για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και η μητέρα του.