Η ΡΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ- ΣΚΑΛΙΔΗ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Π»: Εφόδιό μου η σχέση μου με την κοινωνία

Υπόσχομαι ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη των Ηρακλειωτών, τονίζει με συνέντευξη της στην «Π» η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Αλέξη Καλοκαιρινό και την παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη» Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη.

Έχοντας στενή σχέση με την κοινωνία ως αντιδήμαρχος αλλά και ως επιτυχημένη δημοσιογράφος που αφουγκράζεται τις δυσκολίες, τις αγωνίες, τις προσδοκίες  αλλά και τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού του τόπου μας,  σημειώνει ότι αποτελεί πρόταγμα, η νέα Δημοτική Αρχή να συνδυάσει τα μεγάλα οραματικά έργα με την καθημερινή φροντίδα στην πόλη. Να οικοδομήσει με τους δημότες σχέση εμπιστοσύνης.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «με τους δημότες συμμέτοχους και απλές παρεμβάσεις, μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή στον Δήμο μας».

Καθώς απέχουμε λίγα 24ωρα από την κρίσιμη αναμέτρηση της κάλπης των δημοτικών εκλογών τι είναι αυτό που θέλετε να επικοινωνήσετε στον κόσμο για να τον πείσετε καταρχήν  να συμμετέχει και να ψηφίσει, αλλά και για να τον καλέσετε να επιλέξει εσάς προσωπικά και την παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη»;

Η ψήφος στις εκλογές κάνει συμμέτοχους τους πολίτες κάθε ηλικίας,  που δεν εφησυχάζουν, οραματίζονται και αγωνίζονται για την ποιότητα της ζωής τους. Επιλέγουμε και  αποφασίζουμε εμείς και εκφράζουμε την προσδοκία μας για τον Δήμο, την πόλη, τη γειτονιά. Είναι το σημαντικότερο δημοκρατικό μας δικαίωμα που -σε καμία περίπτωση-δεν πρέπει να αγνοήσουμε.

Στις δημοτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής είμαι υποψήφια με την παράταξη  «Δικαίωμα στην Πόλη» και με  επικεφαλής τον Αλέξη Καλοκαιρινό. Η παράταξη της οποίας  ηγείται είναι  ανεξάρτητη, βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους και εστιάζει στις πραγματικές ανάγκες τους, σε αυτά που πραγματικά θέλει ο κόσμος: συνεργασία, ενότητα δυνάμεων, προτάσεις για όσα απασχολούν τους πολίτες, έμφαση στην πόλη και τους δημότες.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός είναι άνθρωπος βαθιά δημοκρατικός, με μόρφωση και καλλιέργεια, με ιδιαίτερη ευαισθησία και  μακρόχρονη διοικητική εμπειρία. Είμαι σίγουρη πως ως δήμαρχος θα δουλέψει αποτελεσματικά  και θα διεκδικήσει για την πόλη του.

Είμαι πρόθυμη να δουλέψω μαζί του μια και ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια αλλά και λόγω της μακράς διαδρομής μου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έχω αποκτήσει στενή σχέση με την κοινωνία. Έρχομαι καθημερινά  σε επαφή με τα προβλήματα, τις δυσκολίες, τις αγωνίες, τις προσδοκίες  αλλά και τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού του τόπου μας. Τη γνώση και  την  εμπειρία μου σκοπεύω να προσθέσω σ’ αυτήν την μεγάλη προσπάθεια  με  όραμα, πίστη και πολλή δουλειά, μαζί με τον Αλέξη Καλοκαιρινό

Ποια είναι η δική σας οπτική σε σχέση με την αναπτυξιακή εξέλιξη του Ηρακλείου και ποια είναι τα βήματα που πρέπει κατά την άποψη σας που πρέπει να  χαραχθούν στην κατεύθυνση αυτή…

Το Ηράκλειο έχει τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες να συνδυάσει στα επόμενα χρόνια την ανάπτυξη με την κοινωνική συνοχή. Να είναι μια λειτουργική πόλη. Να προσφέρει ποιότητα ζωής για όλους. Να  κρατήσει τους νέους ανθρώπους του και να γίνει πόλος έλξης για την εγκατάσταση ανθρώπων σε παραγωγικές ηλικίες. Αυτό το Ηράκλειο θέλουμε: Μια πόλη-πρότυπο για όσα μπορεί να συμβολίζει, αλλά και όσα μπορεί να προσφέρει.

Θα διεκδικήσουμε, θα συνεργαστούμε ώστε τα επόμενα χρόνια να είναι μια εποχή μετασχηματισμού και δημιουργίας για το Ηράκλειο. Μια εποχή θετικής αλλαγής σε μια πόλη που θα σέβεται τα δικαιώματα όσων ζουν και ονειρεύονται σε αυτήν. Εξάλλου, έχουμε όλοι δικαίωμα στην πόλη μας.

Τι μπορεί να διασφαλίσει στο Ηράκλειο, η συμμετοχή σας, στην επόμενη μέρα της νέας δημοτικής περιόδου;

Αν οι δημότες με εμπιστευτούν, υπόσχομαι πως θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τους.

Η ΡΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ- ΣΚΑΛΙΔΗ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Π»: Εφόδιό μου η σχέση μου με την κοινωνία
Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις. Αυτό κάνω πάντα με ό,τι κι αν έχω ασχοληθεί.

Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΗ), έχω πολλές αρμοδιότητες -κοινωνικές και πολιτιστικές – και σε πολύ δύσκολες εποχές. Προσπαθώ επίμονα, με τη βοήθεια των συνεργατών μου, να ανταποκριθώ στις πολλαπλές ανάγκες και να είμαι αποτελεσματική. Αν τα καταφέρνω ή όχι, δεν θα το πω εγώ. Θα το κρίνουν οι δημότες .

Όμως είμαι πάντα εκεί, απόλυτα αφοσιωμένη στο δύσκολο έργο που ανέλαβα.

Ποιο κατά την άποψη σας είναι το κρίσιμο διακύβευμα για το Δήμο Ηρακλείου;

Να καταφέρει η νέα Δημοτική Αρχή να συνδυάσει τα μεγάλα οραματικά έργα με την καθημερινή φροντίδα στην πόλη. Να οικοδομήσει με τους δημότες σχέση εμπιστοσύνης. Να νιώθει ο πολίτης πως ο Δήμος είναι εκεί γι αυτόν, για τα προβλήματά του και δίνει λύσεις επιτόπιες, άμεσης εφαρμογής,  σε μικρά, καθημερινά ζητήματα που θα κάνουν τη ζωή στην πόλη, τη γειτονιά και την ύπαιθρο καλύτερη. Mε τους δημότες συμμέτοχους και απλές παρεμβάσεις, μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή στον Δήμο μας.