Επικοινώνησαν με τον Στέφανο Κασσελάκη, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη για τη νίκη του και τον κάλεσε να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, έγινε προσπάθεια χθες το πρωί οι δύο άνδρες να έχουν επικοινωνία, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω υποχρεώσεων. Έτσι, το συγχαρητήριο τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε στις 2.00 το μεσημέρι.

«Μακάρι η χώρα μας να αποκτήσει σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθει σε δρόμο ρεαλισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την εκλογή του κ. Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να προσθέσει:

«Η αντιπαράθεσή μας θα είναι πολιτική και αναμένουμε τις θέσεις του κ. Κασσελάκη, ελπίζοντας να φύγει από τη λογική τοξικότητας. Η προεκλογική συμπόρευσή του με εκφραστές λογικής μίσους μάς δημιουργεί αμφιβολίες. Στο Κοινοβούλιο προτείνονται και ψηφίζονται όλες οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις και η απουσία του επί 4 χρόνια συνιστά σοβαρό μειονέκτημα».

Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συνομίλησε επίσης το μεσημέρι χθες, με το νέο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκη. Τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Στο μεταξύ, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN μίλησε το πρωί χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, όπου σχολιάζοντας την επικράτηση του κ. Κασσελάκη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι η εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «δεν συνιστά ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, όπως θέλουν να το εμφανίσουν κάποιοι» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρίνης, επισημαίνοντας:  «Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού θα προκύψει όταν δημιουργηθεί μια πειστική και κυρίως πλειοψηφική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που θα δώσει ελπίδα στους πολίτες. Αυτός εξακολουθεί να είναι ο στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ. Για να συγκροτηθεί ένα τέτοιο πλειοψηφικό ρεύμα, απαιτούνται καθαρές θέσεις και ιδέες που κινητοποιούν την κοινωνία».

Ο κ. Κατρίνης σημείωσε παράλληλα πως τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν μέσω των δημοσκοπήσεων και της επικοινωνίας, αλλά μόνο μέσω των καθαρών θέσεων που αφορούν την σταθερότητα της χώρας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σχετικά με το αν μπορεί να υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τέτοια ζητήματα τα ανοίγει μόνο η κοινωνία και προκύπτουν ως κοινωνική ανάγκη.

«Ο κόσμος αναζητά μια διαφορετική, ρεαλιστική και πειστική πρόταση διακυβέρνησης.

Στο ΠΑΣΟΚ το έχουμε συνειδητοποιήσει και γι΄ αυτό ακριβώς δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στην ουσία και το περιεχόμενο, με συγκεκριμένες θέσεις, προτάσεις και λύσεις στα καθημερινά ζητήματα και τα μείζονα εθνικά θέματα», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.