Την υποψηφιότητή της ανακοινώνει το μεσημέρι η Όλγα Γεροβασίλη
Την υποψηφιότητή της

Σήμερα το μεσημέρι η Όλγα Γεροβασίλη –αντιπρόεδρος της Βουλής και με αδιάκοπη θητεία στις γραμμές της Αριστεράς– αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διεκδικώντας το χρίσμα από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η (αναμενόμενη) κίνηση της κ. Γεροβασίλη θα έρθει έπειτα από έντονες διεργασίες που προηγήθηκαν στο παρασκήνιο. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μετά την ηχηρή παρέμβαση – «βόμβα» από τον πρώην ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, οκτώ στελέχη της αποκαλούμενης «προεδρικής φρουράς» συγκεντρώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Στο μεταμεσονύχτιο «δείπνο» που ακολούθησε –σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες– οι «8» (δηλαδή οι  Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης) συζήτησαν για το ποιος θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Στ. Κασσελάκη. Όπως προκύπτει, ακούστηκαν διάφορα ονόματα, με τους «8» να καταλήγουν στο πρόσωπο της Όλγας Γεροβασίλη.

Στη συνέχεια έγινε η σχετική κλήση προς την κ. Γεροβασίλη, η οποία φέρεται να εμφανίστηκε θετική σε αυτό το ενδεχόμενο. Το επόμενο πρωί, λοιπόν, η κ. Γεροβασίλη προχώρησε σε διαδοχικά ραντεβού με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, είδε τον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος αργότερα, από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε ενωτικός και άφησε την αίσθηση πως ο ίδιος δεν θα διεκδικήσει την προεδρία. Αν χρειαστεί… «να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε….», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τεμπονέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Γεροβασίλη φέρεται να είχε την έγκριση του κ. Τσίπρα, όταν αντέδρασε με έντονο τρόπο την περασμένη Κυριακή, μετά τη δημοσιοποίηση του ερωτηματολογίου που προωθούσε ο Στ. Κασσελάκης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν αναμένεται νέα παρέμβαση από τον Αλ. Τσίπρα.