Πώς συνέβη η τραγωδία με τους δύο νεκρούς στο αεροδρόμιο του Μάλεμε

Σε τραγωδία κατέληξε η πτήση που έκανε μικρό διθέσιο αεροσκάφος το  οποίο από το αεροδρόμιο βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά

Οι δύο επιβαίνοντες άνδρες, εντοπίστηκαν νεκροί, δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (9/11) στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε, μόλις λίγα μέτρα από το αεροδρόμιο της αερολέσχης. Ο ένας ήταν ο Θεόδωρος Πάντος (πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος).

«Λεγόταν Θεόδωρος Πάντος, ήταν πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος. Δεν έχει σχέση με τους αγώνες, ούτε θα λάμβανε μέρος. Τον περίμενε κάποιος άνθρωπος στο Μάλεμε από άλλη αερολέσχη και μας ενημέρωσε ότι καθυστερεί» δήλωσε νωρίτερα ο Παναγιώτης Τζαράκης, πρόεδρος αερολέσχης Χανίων.


Όπως εξήγησε  «ενώ είχε κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Σούδας, πήγε στο Μάλεμε. Εδώ δεν υπάρχουν οι συνθήκες για προσγείωση νύχτας, ούτε το αεροπλάνο του είχε τέτοιες δυνατότητες και ο ίδιος δεν νομίζω να ήταν εκπαιδευμένος για νυχτερινή προσγείωση».

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Στην ερώτηση για το πώς συνέβη το δυστύχημα, ο κ. Τζαράκης εκτίμησε ότι ο χειριστής αποπροσανατολίστηκε. «Έκανε στροφή για προσγείωση και πιθανόν να έπαθε αποπροσανατολισμό. Πιθανόν νόμιζε ότι πετούσε οριζόντια αλλά κατευθυνόταν προς τη θάλασσα. Επειδή είδα τη συντριβή, ήταν τόσο έντονη που αποκλείεται να μπορούσαν να κάνουν κάτι».
Το αεροσκάφος βρέθηκε σε βάθος μόλις λίγων μέτρων και ναυαγοσώστες που προσέγγισαν στο σημείο, εντόπισαν μέσα στην καμπίνα δεμένους τους δύο επιβαίνοντες και τους ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους.Στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες που ενημερώθηκαν απο τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δυο παραπλέοντα κρουαζιερόπλοια και ένα αλιευτικό σκάφος.

Δυστυχώς οι διασώστες που προσέγγισαν το μικρό αεροπλάνο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν βοήθεια, παρά μόνο να απεγκλωβίσουν τις δυο σορούς οι οποίες διεκομίσθησαν στο λιμάνι του Κολυμπαρίου και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων.