Πολιτική αντιπαράθεση για Λ. Αυγενάκη και Πόθεν Έσχες

Μήνυμα μηδενικής ανοχής σε αλαζονικές συμπεριφορές στέλνει η κυβέρνηση, μετά τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα όργανα της ΝΔ του Λευτέρη Αυγενάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως η ποινή επιβλήθηκε ακαριαία, διαψεύδοντας δημοσιεύματα πως η καταγγελία ήταν σε γνώση της κυβέρνησης από την Παρασκευή, ενώ ξεκαθάρισε πως ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι: «Ο κ. Αυγενάκης διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ και ακολουθήθηκε η διαδικασία αυτή γιατί η συμπεριφορά του ήταν αντίθετη στις υποχρεώσεις που έχει ένας βουλευτής. Διακινείται ότι “τον έβγαλε για λίγο ο Μητσοτάκης για να τον έχει πάλι υποψήφιο”. Σε αυτό απαντώ: Συνολικά συμπεριφορές του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” είναι η πρώτη και κυριότερη αντένδειξη για να είναι κάποιος μέλος μιας ΚΟ ή να είναι εκ νέου υποψήφιος για να γίνει μέλος αυτής».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Open, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για υποκρισία: «ο κύριος Μητσοτάκης δεν έχει διαγράψει, ο κύριος Αυγενάκης είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας εγώ θεωρώ υποκριτική της τάση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Θεωρώ χυδαίο να προσπαθεί να συμψηφίσει μία βίαιη συμπεριφορά με συμπεριφορές οι οποίες υπερασπίστηκαν από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ πάντα τους αδύναμους πολίτες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίδαξε σε όλο τον κόσμο την λέξη κωλοτούμπα και μας έμαθε την αξία της καρέκλας. Αυτή ήταν η συγκολλητική τους ουσία. Θέλετε να θυμηθούμε συμπεριφορές και τραμπουκισμούς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Το κόμμα που συμπεριφορές όπως το “θα σε χώσω 10 μέτρα κάτω από τη γη;” τις επικροτεί ή επιβραβεύει με νέες υποψηφιότητες κουνάει το δάχτυλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ»;

Το θέμα προκάλεσε αντιπαράθεση και στη Βουλή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε: « και μιλάτε και για την κατάργηση της συνταγματικώς κατοχυρωμένης βουλευτικής ασυλίας. Ξέρετε που είναι η υποκρισία σας; να πάρετε πρώτα την άδεια του κυρίου Πολάκη και μετά να μιλήσετε».

«Να του άρετε την ασυλία και να πάει στην δικαιοσύνη. Να φανεί στο λαό ότι κάτι κινείται», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδώνης, μιλώντας στο Open, σχολίασε: «πρέπει να παραδώσει την έδρα γιατί αυτή η συμπεριφορά είναι ντροπιαστική προς όλους τους συναδέλφους του βουλευτές και προς το ελληνικό κοινοβούλιο και προς την έννοια της πολιτικής».

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, δήλωσε: «από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστά στην κυβέρνηση και κάνατε την ανάγκη φιλοτιμία, καθώς δεν μπορούσατε να πράξετε αλλιώς».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε ότι στο αεροδρόμιο δεν σβήνουν το υλικό από τις κάμερες, ενώ ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, τόνισε ότι δεν αρκεί η διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Κόντρα για τα Πόθεν Έσχες

Την κατάθεση του πόθεν έσχες του ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του, εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό και προκαλώντας την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Συγκεκριμένα τόνισε πως: «Η δήλωση του πόθεν έσχες μου έχει υποβληθεί στις 30/6, ως όφειλα. Κυβερνηθείτε τώρα από έναν Πρωθυπουργό ο οποίος έχει τρία χρόνια να υποβάλει πόθεν έσχες και κρατάει κλειστή την πλατφόρμα για τη δική του δήλωση. Όσο για τις προηγούμενες δηλώσεις του: Αδήλωτο ακίνητο (Βολταίρου), αδήλωτη off shore και 40 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή».

«Έλεγε ότι περιμένει να ανοίξει η πλατφόρμα ενώ η πλατφόρμα ήταν ανοιχτή», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος υπογράμμισε πως τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και όλα τα μέλη της κυβέρνησης έχουν καταθέσει τις δηλώσεις τους κανονικά.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως: «Είναι σημαντικό οι σύμβουλοι του κ. Κασσελάκη πριν κάνει επιθετική δήλωση να κάνουν έρευνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα μέλη της κυβέρνησης υπέβαλλε εμπρόθεσμα τη δήλωση πόθεν έσχες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κάνει αυτό εδώ και 20 χρόνια Από το 2004

Το φοβερό είναι ότι εκτέθηκε από τον κ. Παππά που είπε ότι έκανε δήλωση πόθεν έσχες

Ο Κασσελάκης έλεγε “ανοίξτε την πλατφόρμα για να κάνω τη δήλωση”.

Επειδή αναφέρθηκε σε 40 σπίτια είναι κουραστικό να πολιτεύεται με όρους ακραίων κομμάτων».

Η προθεσμία για την υποβολή πόθεν έσχες από τα μέλη της κυβέρνησης ήταν στις 30 Ιουνίου, χωρίς να λάβει παράταση.

Πηγή: ertnews.gr