Πέθανε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Τσακίρης

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση θανάτου του ηθοποιού Αλέξανδρου Τσακίρη. Την δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησαν οι συνάδελφοί του, Λίλα Βλαχοπούλου και Ρόδη Στεφανίδου, μέσα από τα social media.

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Τσακίρης

Ο Αλέξανδρος Τσακίρης γεννήθηκε στις Σέρρες στη Νέα Ζίχνη και σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη. Στην πολυετή καριέρα του δούλεψε σε όλες τις κρατικές σκηνές με όλους σχεδόν τους Έλληνες σκηνοθέτες και πολλούς ξένους που δημιούργησαν στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με το ΚΘΒΕ, όλα σχεδόν τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, το Θέατρο του Νέου Κόσμου κ.α.

Ο Αλέξανδρος Τσακίρης πρωταγωνίστησε, κατά βάση, στο θέατρο με τις παραστάσεις ​Επτά επί Θήβας (2017), Επτά επί Θήβας (2016), Festen – Οικογενειακή γιορτή (2017), Οικογενειακή Γιορτή (Festen) (2016).

Πρόσφατα, ο ηθοποιός είχε συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών στον «Θείο Βάνια» σε σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι και στο ντοκιμαντέρ για το 1821 με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών. Η τελευταία του συνεργασία με το ΚΘΒΕ ήταν το 2018 στο «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» σε σκηνοθεσία του Σίλβιου Πουρκαρέτε.