Πέθανε η Μαρίνα Καραγάτση – Ήταν η κόρη του σπουδαίου συγγραφέα

Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Τάρλοου καθώς έφυγε από τη ζωή η Μαρίνα Καραγάτση. Πέρα από μητέρα του, η Μαρίνα Καραγάτση ήταν κόρη του μεγάλου λογοτέχνη Μ. Καραγάτση, επιμελήτρια του έργου του και συγγραφέας η ίδια. Την είδηση ανακοίνωσε η σελίδα του Θεάτρου Πορεία.

Ο Μ. Καραγάτσης έχει γράψει σημαντικά έργα, όπως η «Μεγάλη Χίμαιρα» και ο «Γιούγκερμαν», που έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και στην τηλεόραση. Σημειώνεται πως το πραγματικό του όνομα ήταν «Δημήτριος Ροδόπουλος», ωστόσο υιοθέτησε το ψευδώνυμο «Καραγάτσης» από το δέντρο φτελιά ή καραγάτσι, το οποίο υπήρχε στο εξοχικό της οικογένειάς του στη Ραψάνη της Θεσσαλίας.

Όσον αφορά το Μ., αν και πιθανολογείται από το ρώσικο όνομα «Μίτια» (ρωσική εκδοχή του Δημήτρης), με το οποίο τον αποκαλούσαν φίλοι και συμφοιτητές του, λόγω της μεγάλης του αγάπης για τον Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σύμφωνα με προφορική μαρτυρία της κόρης του παραπέμπει στο όνομα Μιχάλης.

*Με πληροφορίες από τη wikipedia

Η ανακοίνωση του θεάτρου Πορεία για την κόρη του Μ. Καραγάτση

«“Τώρα που τελείωσα το γράψιμο θα πάω μια στιγμή να πλύνω τα χέρια μου κι έπειτα έρχομαι αμέσως. Να με περιμένετε. Δεν θα αργήσω”. Μαρίνα

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, φίλη, συνεργάτιδα, Μαρίνα Καραγάτση.

Η Μαρίνα των στίχων του Οδυσσέα Ελύτη, το ανέμελο κορίτσι με τα μελαγχολικά μάτια στις φωτογραφίες του Ανδρέα Εμπειρίκου, το «Ευχαριστημένο» της Άνδρου, που μεγάλωσε στη σκιά του Μ. Καραγάτση, η γυναίκα που έζησε ελεύθερα τη ζωή της, έφυγε σήμερα το πρωί έχοντας στο πλάι της τις τελευταίες ημέρες της όλη την οικογένειά της.

Η Μαρίνα άφηνε ανεξίτηλη την παρουσία της σε κάθε ομήγυρη με τις πολύτιμες γνώσεις της, τις γλαφυρές διηγήσεις της, το διαπεραστικό βλέμμα της, τον απερίφραστο σχολιασμό της, την αδιαπραγμάτευτη στάση της.

Από σήμερα η Μαρίνα θα αναπαύεται στο «αυλιδάκι» του ουρανού, εκεί που την περιμένουν οι γονείς, η γιαγιά της και η λατρεμένη της Λασκαρώ. Αντίο Μαρίνα».