Πάτρα: Θα επαναλειτουργήσει το Καραμανδάνειο μετά από τη φωτιά

Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το νοσοκομείο «Καραμανδάνειο» στην Πάτρα μετά από τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη.

Το Καραμανδάνειο θα λειτουργήσει την Πέμπτη, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, που βρέθηκε στην Πάτρα σήμερα το πρωί προκειμένου να φύγει ο καπνός που έχει συγκεντρωθεί, ενώ διαβεβαίωσε ότι έχει ελεγχθεί και το νερό στο νοσοκομείο. «Η ποιότητα του αέρα είναι μία σημαντική ανησυχία, αλλά γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί ότι η ατμόσφαιρα θα είναι καθαρή και ασφαλής για την επιστροφή των ασθενών» σημείωσε.

Ο υπουργός Υγείας συνεχάρη τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ «που εισηγήθηκε να γίνει η μεταφορά των ασθενών πολύ πριν από τα γεγονότα ώστε να μην τεθεί κίνδυνος σε ζωή ούτε και να υπάρξει ταλαιπωρία. Η απόφαση για την εκκένωση ελήφθη έγκαιρα γιατί το χθεσινό θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα. Για λίγη ώρα φοβηθήκαμε χθες».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη σημασία του νέου συστήματος πυρασφάλειας που εγκαταστάθηκε πρόσφατα, επισημαίνοντας ότι «τα έργα που κάναμε είχαν προσθέσει και σωλήνες νερού που βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς. Σε μια δύσκολη στιγμή όλα τα πράγματα πήγαν όπως έπρεπε να πάνε. Ευχαριστώ και την πυροσβεστική που δίνει καθημερινή μάχη».

Η εκκένωση ήταν επιτυχής και άμεση προτού οι φλόγες φτάσουν στο Καραμανδάνειο, όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και ο πρόεδρος των εργαζομένων, Αντώνης Δημητρόπουλος. Οι εργαζόμενοι έμειναν μέσα στο νοσοκομείο μαζί με τους πυροσβέστες και προσπαθούσαν να συνδράμουν με οποιοδήποτε για να σώσουν το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Δημητρόπουλο.