ΠΑΣΟΚ: Εκλογές μέσα στο 2024 αποφάσισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Μέσα στο 2024 αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την ηγεσία του κόμματος, μετά τους τριγμούς που δημιούργησε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Σκοπός, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος είναι να δοθούν «καθαρές λύσεις», να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μην προκύψουν «δυαρχίες».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει σε διαδικασία ρευστοποίησης, δεν είναι φτωχός συγγενής του πολιτικού συστήματος αλλά πρωταγωνιστεί. Εκεί που υπήρχε συζήτηση οτι θα γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ έγινε πρωταγωνιστής και επέφερε καίρια πλήγματα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» σημειώνουν.

«Υπάρχει ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου, να είναι το ΠΑΣΟΚ εγγυητής και πρωταγωνιστής των διαδικασιών. Όλα στο προσκήνιο» τονίζουν.

Τα «χαρτιά» τους για το μέλλον του κόμματος, αναμένεται να ανοίξουν κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή (30/6), τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και ο Χάρης Δούκας που αναδεικνύεται σε αντίπαλο δέος του προέδρου.

Να σημειωθεί βέβαια, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να προχωρήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο σε εκλογές, αιφνιδιάζοντας τυχόν συνυποψήφιούς του και επισπεύδοντας τις εξελίξεις εντός του κόμματος ακόμα και με κάλπη τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Ο Δούκας

Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που να αγωνίζεται, να νικάει και να έχει κυβερνητική προοπτική είναι το «στοίχημα» του Χάρη Δούκα ο οποίος κάνει ευρύ κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν και να συμμετάσχουν στο νέο ξεκίνημα, μέσω της εκλογής ηγεσίας από τη βάση.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ για να αποτελέσει ξανά την ψυχή της προοδευτικής παράταξης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συνένωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στην πορεία του Νίκου Ανδρουλάκη δήλωσε ότι έδωσε ένα σημαντικό αγώνα αλλά ότι δεν δημιούργησε στη συνέχεια συνθήκες μεγάλης υπέρβασης «με αυτούς τους ρυθμούς θα γινόμασταν κυβέρνηση το 2050» τόνισε και συμπλήρωσε «κλείνει ένα κύκλος επιβίωσης του χώρου και ανοίγει, πρέπει να ανοίξει ένας άλλος».

Ο κ. Δούκας που έχει αποφασίσει να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- κάτι που θα ανακοινώσει κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής- επανέλαβε ότι: «Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι η ψυχή της προοδευτικής παράταξης. Θα είμαι ξεκάθαρος για το τι προτείνω. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο χώρος που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες. Ευρύ κάλεσμα λοιπόν χωρίς αποκλεισμούς σε όλους τους πολίτες να έρθουν μαζί μας. Η πρόταση του Χάρη Δούκα είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αγωνίζεται και θα νικάει».

Για τις συγκλίσεις στην Αθήνα είπε ότι ήταν σε επίπεδο γειτονιάς. «Με το Κώστα Ζαχαριάδη έχουμε καλή σχέση» πρόσθεσε εξηγώντας ότι δεν συνενώθηκαν οι παρατάξεις τους. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι με οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσει το Δήμο της Αθήνας. “Ο χρόνος έχει ασυνέχεια και ρωγμές. Θα μπορούσα να κάτσω αναπαυτικά στην καρέκλα του Δημάρχου, αντί να πάρω το επιπλέον ρίσκο. Δεν έχει ο χώρος και η χώρα μου χρόνο όμως. Δεν λέω ότι είμαι ο Μεσσίας”. Για τα δείγματα γραφής μέχρι τώρα υποστήριξε ότι είναι καλό να ρωτηθούν οι πολίτες και ανέφερε τα πρώτα βήματα στην Αθήνα.

Η σχέση του με τον κ. Ανδρουλάκη κατέληξε σε πολιτική αδελφοκτονία; Με στήριξε και νομίζω ότι τον έχω στηρίξει κι εγώ. Η φιλία δεν είναι δουλεία ή ιδιοκτησία. Έχω ηθική υποχρέωση να λέω και να κάνω ότι πιστεύω ότι είναι καλό. Και κρίνομαι όπως όλοι”