Πανελλήνιες 2024: Μάθημα ζωής από 66χρονη που έδωσε εξετάσεις

Παράδειγμα προς μίμηση μία γυναίκα 66 ετών, η οποία επέστρεψε ύστερα από δεκαετίες στα θρανία και έδωσε σήμερα πανελλήνιες εξετάσεις, με στόχο να περάσει στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η κάμερα της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» εντόπισε την Κατερίνα Κυριάκη στο ΓΕΛ Ικτίνου στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα ήταν η «πρεμιέρα» των πανελληνίων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, που διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Η σχολή που θέλει να περάσει

Όπως είπε η 66χρονη, που ήταν εμφανώς συγκινημένη, είχε αναγκαστεί στο παρελθόν να διακόψει το σχολείο και τώρα με την στήριξη των παιδιών, των εγγονιών της και όλων των ανθρώπων που την αγαπούν, πήρε την μεγάλη απόφαση να συνεχίσει το όνειρό της.

Μάλιστα, η εγγονή της δίνει και εκείνη εξετάσεις, όχι πανελλήνιες, αλλά προαγωγικές. Σε ερώτηση σε ποια Σχολή θα ήθελε να περάσει, η ίδια είπε: «Θα ήθελα στο Παιδαγωγικό, αν μπορέσω, εύχομαι να τα καταφέρω».

«Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι, ένα ταξίδι γνώσης. Κάνω ένα διάλειμμα 10 ημέρες και εύχομαι να πάρω το επόμενο τρένο», συνέχισε.

Όπως είπε η εγγονή της είναι περήφανη για εκείνην «και εγώ είμαι περήφανη για τον εαυτό μου. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι, έπρεπε να πάρω πολλές γνώσεις για να φτάσω εδώ. Είχα συμπαράσταση από τους ανθρώπους που με αγαπάνε. Το απόλαυσα αυτό το ταξίδι», τόνισε η κ. Κατερίνα, η οποία παραδέχτηκε ότι είχε αγωνία για τις εξετάσεις.