Πάμε Μανόλη, απαντά ο Δούκας στο…Πάμε Χάρη του Χριστοδουλάκη

 

Στο ΠΑΣΟΚ πλέον ετοιμάζονται για τη…μητέρα των μαχών! Όλα δείχνουν ότι στο ερώτημα «Πάμε Χάρη» του Μανώλη Χριστοδουλάκη θα απαντήσει σήμερα ο Χάρης Δούκας, ο οποίος με ένα…«Πάμε Μανώλη» θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Η κατάθεση της υποψηφιότητας θα συνοδευτεί με ένα κείμενο θέσεων. Βέβαια ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων όποιο και αν είναι το πολιτικό του μέλλον. «Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη και θέλω εδώ να συζητάμε όπως συζητάμε και να αφήσουμε τα πολιτικά, να μην πολιτικοποιούμε τα θέματα, για να μπορούμε να έχουμε και αποτέλεσμα», ανέφερε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος εμφανίζεται ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις εκλογές συμμετείχαν έντεκα υποψήφιοι για εννέα θέσεις και ο κ. Μανιάτης εκλέχτηκε 6ος με 80 ψήφους. «Είναι η πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, που ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκλέγεται στο Προεδρείο της Σοσιαλιστικής Ομάδας και η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων στο ΠΑΣΟΚ και την ανοδική πορεία που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα με τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ετοιμάζεται και για την Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής καθώς αναμένεται να απαντήσει στα «πυρά» που δέχθηκε στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ο ίδιος αναγνωρίζει λάθη και παραλείψεις αλλά σε καμία περίπτωση δε θεωρεί ότι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι «τόσο μαύρη όσο την παρουσιάζουν αντίπαλοί του» που θεωρεί ότι βιάζονται!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε διακρίνει στις παρεμβάσεις των αμφισβητιών του ιδεολογικό πλαίσιο. Στις σκέψεις Ανδρουλάκη είναι ένας οδικός χάρτης, ο οποίος θα δείχνει το στήσιμο κάλπης για ανάδειξη αρχηγού προς τα τέλη του 2024 ή το αργότερο στις αρχές του 2025. Μάλιστα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να έχει προηγηθεί πολιτική διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποκλείεται το σενάριο ενός Διαρκούς Συνεδρίου ή μίας προγραμματικής συνδιάσκεψης που θα έχει ως σκοπό να μπουν οι βάσεις για το αύριο του κόμματος και την «επανεκκίνηση» που ζήτησαν τα στελέχη της παράταξης.