Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε χθες στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας τον σπουδαίο τραγουδιστή Βασίλη Καρρά.
Η σχορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στις 10 το πρωί, ενώ η εξόδιος ακολουθία έγινε στις 12:30 το μεσημέρι στην ίδια εκκλησία. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλο το πλήθος που ήθελε να του πει ένα τελευταίο αντίο που δόθηκε παράταση.
Μόλις η σορός του Βασίλη Καρρά εμφανίστηκε έξω από τον Ιερό Ναό, όσοι βρίσκονταν στο σημείο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
«Σήκω να ας τραγουδήσεις Βασίλη, είσαι παντού», φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου από όλη τη χώρα που έσπευσε από νωρίς στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, για να αποχαιρετήσει τον «άρχοντα της νύχτας». Πολλοί τραγουδούσαν στίχους από τα τραγούδια του. «Είσαι παντού», «Τώρα χαμηλώστε τα φώτα» είναι μερικά από όσα ακούγονταν.
Με δάκρυα στα ματιά κι ένα λουλούδι στο χέρι, φίλοι, συγγενείς και απλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν από το πρωί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο Βασίλη Καρρά.
Άνθρωποι που μεγάλωσαν με τα τραγούδια του στήθηκαν στην ουρά για να αφήσουν ένα λουλούδι στο φέρετρο του. Πολλοί ήρθαν από το εξωτερικό, αλλά κι από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Τραγικές φιγούρες η σύζυγος του Βασίλη Καρρά, Χριστίνα, και η κόρη του, Ειρήνη. Τον επικήδειο εκφώνησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος και προσωπικός φίλος του Βασίλη Καρρά, Ευάγγελος Αραμπατζής.
Η ταφή του σπουδαίου καλλιτέχνη θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 12:00 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, τον τόπο που γεννήθηκε και τόσο αγαπούσε, άλλωστε αυτή ήταν και η τελευταία επιθυμία του.Ο Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών την Κυριακή (24/12). Ο γνωστός τραγουδιστής το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρούνταν από προβλήματα υγείας, ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με κοροναϊό στην εντατική.
Η διαδρομή του στο λαϊκό τραγούδι μάς έχει χαρίσει πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους και αξιόλογες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.
Ο Βασίλης Κεσογλίδης, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1953 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Στα 10 του χρόνια μετακόμισε με την οικογένεια του στην Θεσσαλονίκη, όπου απέκτησε τα δύο του αδέλφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία.
Μεγάλωσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης τη δεκαετία του ’60 και το 1969, σε ηλικία 16 χρόνων, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του “Εγώ αγάπη μου, εγώ”.Το 1979 κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο «Παράγκες και παλάτια» και μετά το άλμπουμ «Αλησμόνητες ώρες». Εκείνα τα χρόνια είχε ήδη κάνει μεγάλο όνομα και τον αποθέωνε το κοινό της Θεσσαλονίκης.
Ακολουθούν στη συνέχεια τα άλμπουμ της χρυσής εποχής του βινυλίου «Τι λες καλέ», «Γιατί να χωριστούμε», «Μην χαθείς», «Απ’ την Θεσσαλονίκη με αγάπη», «Αποκλειστικά για σένα» και «Αυτή η νύχτα» το 1989- στον οποίο βρίσκεται και η αθάνατη επιτυχία «Νύχτα ξελογιάστρα».
Η δεκαετία του ’90 μπαίνει δυναμικά για τον Βασίλη Καρρά με πολύ μεγάλες επιτυχίες. Κυκλοφορεί τους δίσκους «Είσαι παντού» και «Λέγε ό,τι θες». Ακόμη, εμφανίζεται στο κέντρο Avantage και το 1993 έρχεται Αθήνα στο Ποσειδώνιο… Και οι επιτυχίες δεν σταμάτησαν εκεί για τον Βασίλη Καρρά…
Είχε συνεργαστεί με αρκετούς συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Μιχάλης Ρακιντζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης, ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.
Είχε κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης και ο Γιώργος Κακοσαίος. Με τους περισσότερους από αυτούς συνεργάστηκε και σε ζωντανά προγράμματα.
Παντρεύτηκε το 1973 την Χριστίνα Κεσογλίδη και μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Ειρήνη.