Ολοκληρώθηκε η πορεία του Europride 2024 στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες άτομα από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και όχι μόνο, κρατώντας ένα μεγάλο πανό με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, φωνάζοντας συνθήματα για την ορατότητα και την συμπερίληψη και με δύο μεγάλα άρματα, έκαναν μια δυναμική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ξεκινώντας από την ΧΑΝΘ, διέσχισαν τις οδούς Τσιμισκή και Βενιζέλου και έφτασαν μέσω της Λεωφόρου Νίκης στον Λευκό Πύργο.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές και πίσω από πανό όπου αναγράφονταν «Diplomats for Pride» βρίσκονταν ο Τζορτζ Τσούνης, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και ο ‘Αλμπερτ Μπουρλά, ο Θεσσαλονικιός επικεφαλής της Pfizer.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα ο κ.Τσούνης δήλωσε περήφανος που βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για το Europride, καθώς αυτό αφορά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την αποδοχή, την αγάπη και την ισότητα και χρειάζεται να αποδεχόμαστε τους ανθρώπους γι΄ αυτό που είναι. Παρούσα στο μπλοκ των διπλωματών ήταν και η πρέσβης της Ολλανδίας στη χώρα μας Σουζάνα Τέρσταλ (Susanna Terstal), η οποία δήλωσε χαρούμενη για τον νόμο που ψηφίστηκε στην Ελλάδα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι η πρώτη ορθόδοξη χώρα που το έκανε.

Καλωσορίζοντας νωρίτερα τους χιλιάδες συγκεντρωμένους ο ΄δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, πως “η πόλη είναι πολύχρωμη φιλική και στηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα που θεωρεί ότι δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, αλλά κεκτημένα για όλους”.

Στις σημερινές εκδηλώσεις του Europride παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης, Μπουτάρης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που σε δηλώσεις τις μίλησε για “μια πολύ μεγάλη ημέρα για τη Θεσσαλονίκη και για τους αγώνες που δίνουν οι άνθρωποι για την ισότητα”, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ