Παραιτήθηκε από βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ο Θέμης Χειμάρας
Παραιτήθηκε

Παραιτήθηκε από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο Θέμης Χειμάρας, μέσω γραπτής επιστολής που κοινοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής.

Ο βουλευτής, στο κείμενο της παραίτησής του αναγνωρίζει πως έφερε σε δύσκολη θέση το κόμμα του, σε σχέση με ζητήματα που αφορούν στην επιχειρηματική του δραστηριότητα. Τη θέση του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας λαμβάνει η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου.

Η παραίτηση Χειμάρα έρχεται με αφορμή δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο πρώην πλέον βουλευτής, λάμβανε μέσω εταιρείας του αναθέσεις από το Δημόσιο, αναφορές που είχαν πυροδοτήσει τις τελευταίες ημέρες και έντονες πιέσεις.  Ο ίδιος πάντως σημειώνει μεταξύ άλλων στο κείμενο της παραίτησής του:

«Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα.

Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω».

Ο πρώην, πλέον βουλευτή,ς αναφέρει ότι «δεν θα επέτρεπε ποτέ ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα» καταλήγει το κείμενο της επιστολής με τον κ. Χειμάρα να δηλώνει πως παραμένει στην πρώτη γραμμή μάχης με τη Νέα Δημοκρατία.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητούσε την παραίτηση Χειμάρα, κάνοντας λόγο για «πλιάτσικο».

«Επί μέρες ο κ. Μητσοτάκης κάλυπτε τις παρανομίες και το πλιάτσικο του κ. Χειμάρα και προφανώς αποδέχονταν τα ψέματα και τις γελοίες εξηγήσεις του» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και προστίθεται:

«Τελικά ο κ. Χειμάρας παραιτήθηκε σήμερα από βουλευτής για να “διευκολύνει” τη ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαγράψει τον κ. Χειμάρα. Συνεχίζει μάλιστα να κρατά στη ΝΔ των σκανδάλων και της διαφθοράς έναν ακόμα “Πάτση”, ο οποίος αφού έκανε ένα “κομπόδεμα” εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ παρανόμως με δημόσιο χρήμα, απέρχεται “ηρωικά” και “πάντα στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη”.

Το λιγότερο που έχει να κάνει τώρα ο κ. Χειμάρας είναι να επιστρέψει τις χιλιάδες ευρώ που τσέπωσε παρανόμως από το δημόσιο».