Η 69χρονη Σούζαν Έντουαρντς ταξίδεψε μαζί με την οικογένειά της σε ξενοδοχείου της Κέρκυρας, έναν μήνα πριν, επιλέγοντας ένα επταήμερο all-inclusive πακέτο, όμως η εμπειρία της αποδείχθηκε «απογοητευτική από την πρώτη στιγμή».
Η Σούζαν πλήρωσε 750 λίρες για το ταξίδι της, αλλά εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τις επιλογές του μπουφέ, υποστηρίζοντας ότι το φαγητό ήταν περιορισμένο και δύσπεπτο για εκείνη, η οποία έχει ελκώδη κολίτιδα.
Δεν της άρεσε η σαρδελίτσα
«Από το πρώτο πρωινό μπορούσα να φάω μόνο τοστ ή σφιχτό αυγό, δεν υπήρχε μπέικον. Τη δεύτερη μέρα, μόνο μοτσαρέλα με ντομάτα – κανένα ζεστό λουκάνικο ή μπέικον», εξηγεί.
Η κυρία Έντουαρντς παραπονέθηκε επίσης για το φαγητό που προσφερόταν στα υπόλοιπα γεύματα, με ψάρια, σαρδέλες και ρύζι να κυριαρχούν, ενώ η ελληνική βραδιά με κεμπάπ δεν ήταν κάτι που μπορούσε να απολαύσει. Τα ποτά στο all-inclusive περιλάμβαναν κυρίως ούζο, μπράντι και μπύρα, ωστόσο η ίδια δεν κατανάλωσε ούτε ένα ποτό λόγω γούστου και τιμών.
Εκτός από το φαγητό, η Βρετανίδα παραθερίστρια αναφέρθηκε στην περιορισμένη ψυχαγωγία και τις δυσκολίες πρόσβασης στην παραλία του ξενοδοχείου, που βρισκόταν σε απότομη πλαγιά και αρκετά μακριά.
Προσθέτει ακόμη προβλήματα με τη διαχείριση του δωματίου, όπως την άρνηση να της δοθεί δεύτερο κλειδί, παρόλο που τελικά αυτό δόθηκε και ανακλήθηκε για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας.
Απαίσιο το φαγητό, σύμφωνα με την Βρετανίδα
Η απάντηση του ξενοδοχείου
Από την πλευρά του, το ξενοδοχείο Lido Corfu Sun απάντησε κατηγορηματικά, χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες «ανακριβείς και υπερβολικές». Υποστήριξε ότι ο μπουφές είναι πλούσιος με μεγάλη ποικιλία, καλύπτοντας ευρωπαϊκές και μεσογειακές γεύσεις, και τόνισε ότι οι προσφερόμενες υπηρεσίες και η τοποθεσία του ξενοδοχείου έχουν ως στόχο μια ευχάριστη και ήρεμη διαμονή.
Το ξενοδοχείο σημείωσε επίσης ότι η ίδια η πελάτισσα φαινόταν να αναζητά δικαιολογίες από την πρώτη μέρα, κάνοντας παράπονα ακόμη και για τον καιρό, ενώ διευκρίνισε ότι η πρόσβαση στην παραλία περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια στις επίσημες πηγές του ξενοδοχείου.
Η ιστορία της κυρίας Έντουαρντς έχει προκαλέσει συζητήσεις για τις προσδοκίες των τουριστών σε ξένους προορισμούς και τις προκλήσεις που δημιουργεί η διαφορετική κουζίνα και κουλτούρα διατροφής, κατά τη διάρκεια των διακοπών.