Ο Απόστολος Κακλαμάνης στηρίζει Ανδρουλάκη

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης παρενέβη στις μετεκλογικές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και σε δήλωσή του υπογράμμισε πώς «ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται σχέδια υπονόμευσής του». «Έχουμε πάθει και μάθει πολλά από τέτοια στο παρελθόν. Η ΕΝΟΤΗΤΑ του ΠΑΣΟΚ είναι αρραγής, σφυρηλατείται με τους αγώνες του και διασφαλίζεται από το καταστατικό του» σημείωσε.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πώς «με αφορμή τη δημοσιοποίηση, ακαίρως και όχι εντός των κομματικών τους οργάνων, ως όφειλαν, απόψεων 2-3 βουλευτών και ενός ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, έχουν επιδοθεί σε ακατάσχετη αρνητική ΠΑΣΟΚολογία σχετικά με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τη θέση του ΠΑΣΟΚ», σημειώνοντας πώς οποιαδήποτε ενασχόληση με αποτελέσματα εκλογικών διαδικασιών, γίνεται επί αντίστοιχων αναμετρήσεων.
Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του, χάρις στην αμιγώς πολιτική εκλογική στρατηγική του, είχαν τώρα, σε σχέση με το 2019, αύξηση 71.673 ψήφους (+5,07%). «Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ δεν εθίγη από την πρόσφατη αποχή του 58,61% και εξέλεξε έναν ακόμη ευρωβουλευτή» .

Επισήμανε επίσης ότι «η Δεξιά της ΝΔ και η ”Αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν, αντί της πολιτικής τοποθέτησής τους στα οξύτατα προβλήματα της χώρας μας, για τα οποία φέρουν την κύρια ευθύνη και το αβέβαιο μέλλον της ΕΕ, επέλεξαν μια απολιτίκ τεχνητή πόλωση, προσπαθώντας ν’ αποπροσανατολίσουν το εκλογικό σώμα» σημειώνοντας ότι «προκάλεσαν οργή και απέχθεια».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει καθήκον να απευθυνθεί με όπλο την αλήθεια και μόνο, σ’ ολόκληρο τον ελληνικό λαό και ιδιαιτέρως στο 1,5 εκατομμύριο των ψηφοφόρων που γύρισαν τώρα την πλάτη στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δημοκρατικοί πολίτες που πίστεψαν στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν αντί να βάλουν πλάτη να σωθεί η χώρα, τους έλεγαν ότι με ”ένα νόμο και ένα άρθρο” θα σβήσουν τις συνέπειες των μνημονίων, όπως το τρίτο και χειρότερο, το δικό τους», τόνισε ο Απόστολος Κακλαμάνης και προσέθεσε:

«Έπαιξαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας της χώρας και της απομάκρυνσή της από την ΕΕ. Όταν διαπίστωσαν ότι εξαπατήθηκαν, μετακινήθηκαν στη ΝΔ.

Αυτοί οι δημοκρατικοί πολίτες δεν ανήκουν στη Δεξιά. Απογοητεύθηκαν και από την κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι καιρός αφού μάθουν την αλήθεια, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου, έπεσε στη φωτιά για την αποτροπή της χρεοκοπίας που άλλοι άναψαν. Είναι καιρός να επιστρέψουν στη βάση τους, στο ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται σχέδια υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε πάθει και μάθει πολλά από τέτοια στο παρελθόν. Η ΕΝΟΤΗΤΑ του ΠΑΣΟΚ είναι αρραγής, σφυρηλατείται με τους αγώνες του και διασφαλίζεται από το καταστατικό του».