Θέση για την πιθανή εισροή ψηφοφόρων από άλλα κόμματα στην εσωκομματική διαδικασία παίρνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Θέση για την πιθανή εισροή ψηφοφόρων από άλλα κόμματα στην εσωκομματική διαδικασία παίρνει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ένας από τους μεγάλους φόβους στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, σχετίζεται με την εισροή ψηφοφόρων από άλλα κόμματα και ειδικότερα από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν σοβαρότατους φόβους και επιφυλάξεις, πως με τον τρόπο που έχει οργανωθεί η διαδικασία, δεν είναι καθόλου παράλογο το γεγονός, ψηφοφόροι είτε της κυβέρνησης, είτε της αντιπολίτευσης να προσέλθουν στις κάλπες σαν «φίλοι» του κόμματος, προκειμένου να στηρίξουν τον υποψήφιο εκείνο που θεωρούν λιγότερο «επικίνδυνο» πολιτικά για την επόμενη ημέρα.

Για το φλέγον θέμα της εσωκομματικής διαδικασίας, ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε ξεκάθαρη θέση, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη προοπτική ως απαράδεκτη.

«Για μένα είναι απαράδεκτο να έρθουν να ψηφίσουν άνθρωποι έχοντας στην τσέπη τους συγχρόνως κομματική ταυτότητα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά για να τονίσει:

«Αυτό δεν είναι πολιτικός πολιτισμός, είναι εισβολή στα εσωτερικά ενός κόμματος. Εγώ προσωπικά καλώ όλους τους ανθρώπους που μας έχουν ψηφίσει παραδοσιακά και μας ψήφισαν και το 2019 ή όσους ψήφισαν άλλο κόμμα στις προηγούμενες εκλογές, το έχουν μετανιώσει και θέλουν να ξανασυναντηθούμε στην προσπάθεια που κάνουμε.

Αυτό σημαίνει ανοιχτή διαδικασία, όχι όποιος περνάει απέξω να μπαίνει μέσα όντας ενταγμένος σε άλλα κόμματα για να επηρεάσει και να επιλέξει αυτόν που είναι πιο ευχάριστος για το κόμμα του. Αυτό είναι απαράδεκτο και προσωπικά δεν θέλω να πάρω καμία τέτοια ψήφο».

Όπως τόνισε επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης «για να έχουμε προοπτική ως παράταξη απαιτείται ανανέωση σε επίπεδο ηγεσίας, αλλά και από την ανανέωση σε επίπεδο εκλογικής βάσης. Πρέπει να απευθυνθούμε και στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν άλλα κόμματα τα τελευταία χρόνια, αλλά και στις νεότερες γενιές που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ».