Νέα Αριστερά: “Θέλουμε να αλλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων τώρα, όχι στη δευτέρα παρουσία”

Στο Σεράφειο της λεωφόρου Πειραιώς έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου φορέα, που ονομάζεται κι επίσημα πλέον «Νέα Αριστερά».

Η ανακοίνωση του ονόματος έγινε από την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος Αλέξη Χαρίτση, ενώ νωρίτερα παρεμβάσεις είχαν πραγματοποιήσει η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας και την ζωή μας αλλά και την συνείδησή μας», είπε η Έφη Αχτσιόγλου. Το πρώτο βήμα, είπε ακόμα είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος είπε ότι «σήμερα ξεκινάμε από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν γιατί έχουμε πολύτιμη εμπειρία από μικρούς και μεγάλους αγώνες».

«Το τελευταίο απεριτίφ πριν το κυρίως πιάτο», είπε χαριτολογώντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στην τοποθέτηση που θα ακολουθούσε από τον Αλέξη Χαρίτση. «Δεν επιδιώκουμε να είμαστε στρατηγοί αλλά καλούμε τον κόσμο να πάρει πρωτοβουλίες και να απαξιώσει την απαξίωση της πολιτικής».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι «μπροστά μας δημιουργείται κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο και μας γεμίζει με χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα και κανένα ταξίδι δεν ξεκινάει από το μηδέν. Η νέα μας κοινοβουλευτική ομάδα αποτελείται από ανθρώπους με ξεχωριστή διαδρομή. Συναντηθήκαμε με την Αριστερά στην διακυβέρνηση της χώρας και δεν απαρνιόμαστε αυτό που υπήρξαμε. Είμαστε περήφανοι γιατί βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια».

Και πρόσθεσε: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτά τα οποία καταφέραμε και σήμερα στεκόμαστε αυτοκριτικά σε αυτά που μας πλήγωσαν και σε αυτά που υποτιμήσαμε και δεν καταφέραμε να πετύχουμε».

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα εσωτερικά και διεθνή και τις θέσεις του νέου φορέα λέγοντας ότι η Αριστερά που εκπροσωπεί διεκδικεί την διακυβέρνηση της χώρας. «Θέλουμε να αλλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων τώρα και όχι στην Δευτέρα Παρουσία», είπε αφήνοντας αιχμές για τον πρώην σύντροφό του Στέφανο Κασσελάκη.