Νέα 24ωρη απεργία προκηρύχθηκε στα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία της γραμμής Πάτρας-Ηγουμενίτσας-Ιταλία την ώρα που κλιμακώμενται η απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).
Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 23 Ιουνίου, στις 06:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί αύριο, Τρίτη 24 Ιουνίου την ίδια ώρα.
Κατά την απεργιακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, τα μέλη της ΠΕΝΕΝ εξέτασαν την έως τώρα πορεία της απεργίας και προχώρησαν στην κατάθεση τροποποιημένης πρότασης προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, αποσύρθηκε το μέτρο απαγόρευσης εισόδου του προέδρου της ΠΕΝΕΝ στο λιμάνι της Πάτρας και στα απεργούντα πλοία – ένα μέτρο που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
«Επιμένουμε – παλεύουμε και απαιτούμε να δοθούν λύσεις στα δίκαια και ώριμα αιτήματά μας. Υπεύθυνοι και υπόλογοι για την πρωτοφανή αναστάτωση που έχει προκληθεί στην δρομολογιακή γραμμή της Αδριατικής είναι οι ακτόπλοοι – κυβέρνηση – ΥΕΝ» τονίζει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ.