Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες στη Ναύπακτο, όταν 75χρονος οδηγός προκάλεσε διαδοχικές συγκρούσεις σε σειρά οχημάτων, δίκυκλων αλλά και τραπεζοκαθισμάτων καταστημάτων, προκαλώντας αναστάτωση σε κεντρικό σημείο της πόλης, καθώς από τύχη και τα αντανακλαστικά μιας μητέρας δεν είχαμε θύματα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ΙΧ του ηλικιωμένου φέρεται να παραβίασε πινακίδα απαγόρευσης εισόδου και να κινήθηκε αντίθετα σε μονόδρομο. Ακολούθησαν διαδοχικές συγκρούσεις με σταθμευμένα δίκυκλα, αυτοκίνητα αλλά και όχημα που κινούνταν κανονικά, ενώ στο πέρασμά του προκλήθηκαν ζημιές και σε εξωτερικό εξοπλισμό καταστημάτων. Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν όταν μητέρα πρόλαβε την τελευταία στιγμή να απομακρύνει το παιδί της από παρκαρισμένο αυτοκίνητο, αποτρέποντας έτσι τα χειρότερα.
Ο 75χρονος, μιλώντας στο Live News μετά το περιστατικό, υποστήριξε πως όλα συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα, εκφράζοντας την άποψη ότι το όχημα ενδέχεται να παρουσίασε ξαφνικό πρόβλημα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν πρόλαβα να φρενάρω» και «ήταν σαν να κόλλησε το γκάζι». «Εγώ αφού πήγε αριστερά το αυτοκίνητο από όπου έπρεπε να πάει, το άφησα να πάει εκεί. Δεν έστριψα το τιμόνι ούτε τίποτα για να μην χτυπήσω τα άλλα αυτοκίνητα. Δεν έχω τρακάρει ποτέ εγώ. Ούτε έχω ακουμπήσει πουθενά σε αυτοκίνητο. Εγώ οδηγώ πολύ προσεκτικά», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Αναφερόμενος στο περιστατικό, σημείωσε πως «Ευτυχώς με φύλαξε ο Θεός να μην σκοτώσω άνθρωπο. Μια χαρά πήγαινε το αυτοκίνητο. Εγώ είχα πάει μια βόλτα, ένα χιλιόμετρο, δύο πιο πέρα και γύριζα σπίτι πάλι». Σε ερώτηση για το αν έχει κάνει συντήρηση στο αυτοκίνητο απάντησε: «Μόνο συντήρηση; Εγώ έχω δύο Mercedes. Είναι αυτόματες. Είναι καινούργιες. Η μία είναι 3.000 κυβικά και αυτή είναι 2.600. Είναι παλιές. Ωραία αυτοκίνητα, αδούλευτα αλλά προσεγμένα. Μου αρέσουν αυτά τα αυτοκίνητα επειδή είναι μεγάλα και τα προσέχω πολύ».
Ο ίδιος μίλησε και για το όχημά του, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα: «Κανένα πρόβλημα. Τώρα κόλλησε το γκάζι; Τι έγινε; Και πήγα και έπεσα πάνω στα τρία μηχανάκια. Αυτό το οδηγώ γύρω στα 25 χρόνια. Είναι καλό αυτοκίνητο. Λες και είναι καινούργιο πάει. Αυτή είναι η Mercedes 2.300. Δεν έχει πολλά χιλιόμετρα. Έχει 260.000 χιλιόμετρα. Πήγε δέκα, δεκαπέντε μέτρα πέρα και ήταν κάτι μηχανάκια. Τα έριξε κάτω και χτύπησα πάνω σε ένα αυτοκίνητο».
Οι αρχές εξετάζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα, ενώ πήραν το δίπλωμα από τον 75χρονο. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν αρνητικός στο αλκοτέστ που του έγινε.
