«Μήπως ο ελληνικός λαός θέλει πια ανθρώπους που ήταν στο περιθώριο της εξουσίας;» αναρωτήθηκε από την Κόρινθο ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος διευκρίνισε πως βρισκόταν πάντα στο κέντρο της παράταξης, αλλά ποτέ στο κέντρο της εξουσίας, προτάσσοντας την ανάγκη ενεργοποίησης στην παράταξη ανθρώπων που θα λειτουργήσουν πέρα από το πολιτικό κόστος χωρίς καθεστωτική αντίληψη για την πολιτική.
«Μπορείς να είσαι πολιτικός, να προσφέρεις στην κοινωνία, χωρίς να είσαι 30 και 40 χρόνια σε θέσεις εξουσίας» ανέφερε για να προσθέσει:
«Αυτό το μοντέλο υπηρετώ, ένα μοντέλο που θα δείξει άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία, που χτίζει μια νέα εμπιστοσύνη με τον ελληνικό λαό και θα σπάσει κατεστημένα που κρατάνε δεμένη την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «πολλοί, στο βωμό τού να μείνουν πολλά χρόνια στο προσκήνιο επιλέγουν να είναι ευχάριστοι και όχι χρήσιμοι. Ο χρήσιμος πολιτικός είναι αυτός που μπορεί να παίρνει αποφάσεις που μπορεί να δυσαρεστούν τον λαό πρόσκαιρα, αλλά έχουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πολλά οφέλη για την κοινωνία και τη χώρα».
Αναφερόμενος σε παραδείγματα για την πανδημία, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε:
«Δείτε λοιπόν το παράδειγμα της πανδημίας, έτσι έκανε η Ιταλία τον περασμένο Μάρτιο με την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς, η Πορτογαλία με καμπάνια χωριό – χωριό από πέρυσι και η Γαλλία με το COVID pass από τον περασμένο Ιούλιο για να δημιουργήσει κίνητρα.
Εάν η κυβέρνηση είχε κινηθεί με παρόμοιο τρόπο, δεν θα είχαμε τον τραγικό απολογισμό να θρηνούμε 50 και 60 συμπολίτες μας κάθε μέρα. Ένα κράτος πρέπει να σκέφτεται όλους τους πολίτες και οφείλει συνεχώς να υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους, ακόμη και εάν κάποιοι από αυτούς βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα».
Σχετικά με την αγροτική παραγωγή, για την ανάπτυξη του νομού της Κορινθίας είπε ότι «υπάρχει ανάγκη για ένα συνεκτικό σχέδιο που θα συνδέει τον τουρισμό με την αγροτική παραγωγή, ώστε να έχουμε πελάτες από όλο τον κόσμο που θα αγοράζουν τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά της περιοχής σας και τις 365 του χρόνου κι όχι μόνο τις 15 μέρες που θα έρχονται για διακοπές. Γιατί να μένουμε στο 10% της εξαγωγής της εγχώριας παραγωγής στο κρασί;».