Ν.Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ πήγε σε άλλη πίστα

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News στο Mega. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε ερωτήματα για την εκλογική διαδικασία στο κόμμα, μετά και την υποβολή πέντε υποψηφιοτήτων – μέχρι στιγμής- για την ηγεσία.

«Ήταν σύμμετρη η αντίδραση στελεχών σε σχέση με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινώντας τη συνέντευξή του στον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Υπήρχαν ζητήματα επικοινωνιακής αδυναμίας και κάποιες φορές δε φάνηκε καθαρά ως θέματα. Το θέμα είναι να δούμε τη μεγάλη εικόνα» είπε.«Ήμουν με την πλευρά πολλών Ελλήνων που ήθελαν δημόσιο, μη κρατικό χαρακτήρα για τα Πανεπιστήμια. Μπορεί να μην πέρασαν οι θέσεις μας αλλά αυτά είναι επιμέρους θέματα. Τι είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ; Όταν το ανέλαβα ήταν στο 8% σήμερα είναι στο 13% και έχει ρυθμίσει τα χρέη του. Βήμα βήμα το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει πίστα. Με εμένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε άλλη πίστα» τόνισε.

«Ζητώ δίκαιη αποτίμηση για να μη γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο» είπε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Χάνουν δυνάμεις οι αντίπαλοί μας. Ξέρετε, το να προσεγγίσει τον κόσμο θέλει πολλή δουλειά. Καλό είναι τα ευχολόγια αλλά καλό είναι να είμαστε και ρεαλιστές. Έχω στόχο να αυξηθούμε στη νέα γενιά αλλά και στα αστικά κέντρα, στους φτωχούς ανθρώπους ως σοσιαλιστικό κόμμα. Είμαι έτοιμος να κάνω αυτή τη δουλειά».

«Όλοι οι υποψήφιοι θα κριθούν και για τις προτάσεις και για τις συμπεριφορές τους. Δε θέλω μια πασαρέλα υποψηφιοτήτων. Αξία έχει να προτείνουν πράγματα… Θέλω μια διαδικασία με προτάσεις, θέσεις και κριτική. Τι ήταν αυτό που τους διαφοροποιεί από τις προτάσεις μου. Και το μέλος και ο φίλος, θα αξιολογήσουν ποιος κάνει πασαρέλα».

Σε ερώτηση για τον Χάρη Δούκα είπε: «Πραγματικά έχω χρέος να περιφρουρίσω τη διαδικασία, να είναι με ενότητα και προοπτική για το ΠΑΣΟΚ. Θα κρίνω και τις συμπεριφορές και τις επιλογές. Θα μας κρίνουν οι πολίτες. Δε θέλω να μπω σε αντιπαράθεση. Αυτό που γίνεται 3 εβδομάδες τώρα απαξιώνει τους κόπους των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ. Δε μπαίνω σε αντιπαράθεση γιατί εγώ θα μιλήσω πολιτικά. Αν κάποιος έχει διαφωνίες πολιτικές, τότε θα τους αξιολογήσουν οι πολίτες» είπε.

Σε ερώτηση για τα συμφέροντα, τα γεύματα και τα δείπνα: «Εμένα δε με πήρε κανένα χέρι να με κάνει ευρωβουλευτή και πρόεδρο. Αν δεν είσαι αυτόνομος από συμφέροντα δε μπορείς να υπηρετείς τον ελληνικό λαό…».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δημιουργήσει μια άλλη δομή. Η παραδοσιακή δομή έδειξε τα όριά της. Πρέπει επικοινωνιακά να είμαστε πιο δυνατοί. Το μεγάλο είναι η κοινωνία, να τη δούμε στα μάτια… Είμαι 2,5 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα».