@ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεύθερος

Σοκ έχει προκληθεί με την υπόθεση του εμβρύου που βρέθηκε στα Εξάρχεια, το βράδυ της Δευτέρας, σε φρεάτιο στη Σόλωνος.

Οι αρχές ερευνούν τη γύρω περιοχή και αναζητούν οπτικό υλικό από κάμερες προκειμένου να φωτιστούν πτυχές της υπόθεσης με το νεκρό έμβρυο.

Στόχος των αρχών είναι να εντοπιστεί η μητέρα του νεκρού εμβρύου ώστε να της παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση που τη χρειάζεται.

Το βασικό σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Συνταρακτική είναι η μαρτυρία της υπεύθυνης της εταιρείας καθαρισμού, όπου εργάζεται ο άνδρας που βρήκε το νεκρό έμβρυο χθες.

«Ευτυχώς δεν έβαλε το πιεστικό θα το είχε κάνει λιώμα», είπε στο MEGA περιγράφοντας τι συνέβη.

Είπε ακόμη πως δεν υφίσταται μικροκάμερα, και πως ο αγωγός ήταν βουλωμένος με χαρτιά και μωρομάντηλα. Η ίδια είπε ακόμη πως μίλησε με τη δομή που βρίσκεται εκεί.

Στο μεταξύ ερευνώνται οι κοντινές κλινικές μήπως κάποια γυναίκα απέβαλε στην τουαλέτα. Ένα άλλο σενάριο είναι να έγινε παράνομη άμβλωση.

«Νομίζαμε ότι ήταν ποντίκι»

«Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ποντίκι», λένε οι υπάλληλοι της εταιρείας αποφράξεων, που πρώτη εντόπισε το μωρό.

«Στην αρχή ο άνθρωπος νόμιζε ότι ήταν ποντίκι. Νόμιζε ότι ήταν το δέρμα. Μετά όσο ”ξεκίναγε” το χέρι προς τα έξω και βλέπει ότι κάτι δεν του ”κάνει” για ποντίκι. Κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και όπως το έφερε και το ανέβασε με την κουτάλα του στην επιφάνεια διαπίστωσε ότι αυτό που έφερε μαζί είναι μωρό», περιγράφει η υπεύθυνη της εταιρείας αποφράξεων.

Οι έρευνες των Αρχών

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται ο εντοπισμός του νεκρού εμβρύου σε φρεάτιο στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια καθαρισμού αποχέτευσης όπου στεγάζεται η ΜΚΟ επί της οδού Σόλωνος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έμβρυο 3-4 μηνών το οποίο είχε τον ομφάλιο λώρο.

Οι Αρχές ερευνούν και κάνουν αυτοψία στη ΜΚΟ και παίρνουν καταθέσεις από όσους εργάζονται εκεί. Παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που θα δείξουν τι συνέβη με το έμβρυο.

Ένα σενάριο είναι να έγινε παράνομη άμβλωση

Οι αστυνομικοί αρχικά δεν έβρισκαν τους υπευθύνους της ΜΚΟ. Αργά το βράδυ της Δευτέρας 26/2 το έμβρυο εντοπίστηκε σε ένα χώρο που έμοιαζε με ψυγείο. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση θα ζητήσουν λίστα των γυναικών που έχουν επισκεφθεί τα γύρω ιατρεία το τελευταίο διάστημα.